10 Eylül 2012 Pazartesi

Çorumspor, Orhangazi’ye ikinci yarıda teslim oldu

 Çorumspor sezonun ilk mçında sahasında konuk ettiği Orhangazispor önünde ilk yarısını 1-1 berabere tamamladı acak 60. dakikada duran top organizasyonundan yediği golle rakibine 2-1 mağlup olurken takımın moral motivasyonu ve kendine güveni açısından çok önemli bir puanı kaybetti. Hafta içinde yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle Çorumspor, Orhangazispor karşısına üçü kaleci 17 futbolcudan oluşan kadrosuyla çıktı. Teknik Direktör Ali Yüksel Can’ın tribünden izlediği maçta kırmızı siyahlı takımı antrenör hoca ve kaleci antrenörü yönetiminde sahaya çıktılar.
Savunma ve orta alanı kalabalık tutarak kontrataklarla gol aramayı amaçlayan Çorumspor, kanatları iyi kullanan Orhangazispor karşısında ilk dakikalarda rakibine pozisyon vermedi. Maçın 10. dakikada konuk takım pozisyon olmadığı bir anda tac atışında Metehan’ın tecrübe eksikliğinden yararlanan Cemil takımını 1-0 öne geçirdi.
Golden sonra beraberlik için yüklenen Çorumspor ilk yarının son dakikasında sağ kanattan gelişen atağında Gökhan’ın düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını Ali ile gole çevirdi ve ilk yarı 1-1 beraberlikle sona erdi.
İkinci yarıda tüm hatları ile yüklenen konuk takım karşısında Çorumspor’un ilk yarıda savunmasından iki ismin sakatlanarak oyundan çıkmasıyla oyun düzeni de bozuldu. Forvette iyi işler yapan Yasin Özkarslı savunmaya geçerken, Samet Bayrak tek başına forvette güçlü rakibi önünde mücadele etmeye çalıştı.
Bu dakikalarda rakibin üstünlüğünü kabul eden kırmızı siyahlı takım 60. dakikada yine tecrübe eksikliğinden frikikte çalışılmış bir pozisyonda kalesinde ikinci golü gördü. Golden sonra beraberlik için yüklenen Çorumspor hücumda çoğalamayınca bunu başaramadı.

  Karşılaşmayı uzun bir aradan sonra bir milletvekili izledi. AK Parti Milletvekili Cahit Bağcı ile birlikte CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, MHP İl Başkanı Ercan Daşdan ile birlikte yaklaşık 300 kadar Çorumspor taraftarı maçı izledi.

MAÇTAN DAKİKALAR:
5. dakikada sağ kanattan gelişen Çorumspor atağında Yasin Özkarslı ceza sahası dışına geldiği anda yerden sert vurdu kaleci Gökhan topa köşeden sahip oldu.
7. dakikada gelişen Orhangazispor atağında Barış ceza yayı üzerinde topla buluştu yerden sert vurdu kaleci Emrah köşeden topa sahip olarak gole izin vermedi.
10. dakikada konuk Orhangazispor golü buldu. Bu dakikada sağ kanattan taç atışında altı pas içinde Cemil Karakum sırtı dönüm poozisyonda topu aldı arkasındaki Metehan’ın hamlesine rağmen dönerek yerden sert vurdu kaleci Emrah’ın müdahelesi rağmen top uzak köşeden Çorumspor ağlarına gitti ve konuk takım 1-0 öne geçti.
43. dakikada Çorumspor beraberlik golünü penaltıdan buldu. Bu dakikada orta alandan Ali Koçak sağdan ileri çıkan Gökhan’ın önüne bıraktı genç futbolcu ceza sahasına girdiği anda rakibi tarafından düşürülünce maçın orta hakemi yardımcısına baktı ve onunda onayını alarak penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını Ali Koçak kullandı ve topu köşeden Orhangazispor ağlarına göndererek skoru 1-1 yaptı.

İlk yarı bu gollerle 1-1 sona erdi ve takımlar soyunma odasına bu sonuçla girdiler.
60. dakikada Orhangazispor yeniden ene geçti. Bu dakikada ceza yayı uzağından kazanılan frikik atışında Cemil topa hareketlendi kaleye vuracak gibi yapıp barajın arkasına indirdi çalışılmış bu pozisyonda topa hareketlenen Emre buluştuğu anda üzerine gelen Emrah’ın hamlesine rağmen topu köşeden ağlara göndererek takımını 1-2 öne geçirdi.
89. dakikada sağ kanattan altığı topla hareketlenen Servet ceza yayı üzerine kadar geldi yerden köşeye mükemmel plaseledi kaleci Emrah uzanarak köşeden sahip oldu ve rakibe üçüncü gol izni vermedi.

Kaynak :  corumhakimiyet.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder