8 Haziran 2012 Cuma

LİBADESPOR'DAN SPOR KAMUOYUNA AÇIKLAMA



İstanbul amatör lig takımlarından Libadespor, bu yıl almış olduğu kararla artık tamamı ile alt yapıya yönelik bir planlama yapacağını kamuoyuna bildirdi.  Kulüpten yapılan açıklama şöyle:


Libade Spor Kulübü olarak 2012–2013 Futbol Sezonu’nda daha önce yıllardır aralıksız iştirak ettiğimiz 1. Amatör Küme Ligi’ne bu yıl katılmama kararımız, spor kamuoyunca malûmunuzdur. Bu kararımızın olumlu veya olumsuz tepkiler ve görüşlerine camia olarak saygı duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

Gerekçemiz: Yıllardır alt yapı oluşumunu olmazsa olmaz ilke gören, her yıl tüm kategorilere, liglere aralıksız katılan kulübümüz, geçmiş alt yapı birikim, tecrübe ve kazanımlarının daha üstüne çıkmak için bu yıldan itibaren etkili ve daha verimli geniş bir alt yapı seferberliğine başlamıştır. Bu sebepledir ki, kulüp bünyemizde hedef ve idealleri olmayan yaş gruplarını tasfiye etmiş, özellikle 1996 (U-17) doğumlu sporcuların üzerindeki yaş gruplarının bu yeni oluşumumuzdaki ana hedef ve amaçlarımıza uymadığı görüşü ile alınan bu karar, ana (temel) sebebimiz olmuştur. Bu görüş ve felsefemizi pekiştirmek için alt yapı takımlarımıza ayrı ayrı hocalar tahsis ettik. O gruplara daha çok zaman, daha etkili eğitim vermek için, kurumsallaşma ve tesisleşmeyi ön planda tuttuk. Bu ilkelerimize paralel olarak kulüp binamıza da kamp tesisi, sürekli antrenman ve müsaabaka analizlerini ve istatistiklerini tutacak, yeni görsel eğitim programları ve modellerini bünyemize kattık. Unutulmamalıdır ki, alt yapının varlığı, salt temsili maksat ve gayeden öte, asıl neden üst takımların hazırlanmasında, dolayısı ile kulübün maddi ve manevi kayıplarının önlenmesi, bununla beraber sporcunun yetenek ve gelişiminin devamlılığı ve başarısında olmalıdır.

Kulüp idari ve teknik kadrolarımızın bu kararla baz aldığı 1996 (U-17) takımımızın 1. Amatör liglerle aynı zamanda başlamış olması da bu kararımızın başka bir parçasıdır. Alt yapı takımlarımızın daha fazla müsabaka oynamasını sağlamak için A takımımızı diğer kategorilerimizin geçiş ve gelişim sürecinde kullanabilme hususu, bizim yeni oluşumumuzun bu nedenleri ile A takım seviyesinde bu yıl katılmamamızın bir başka gerekçesi olmuştur.

Hedeflediğimiz ve planladığımız bu sistem, zamanı geldiğinde, yeni efe inançlar yetiştirerek Türk Sporu’na yeni değerler ve yeni yetenekler kazandıracağı muhakkaktır.

Spor kamuoyuna saygılarımızla,

Libade Spor Kulübü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder