15 Ekim 2012 Pazartesi

YA FERHAT ÖLSEYDİ / ÖZEL HABER


İstanbul Süper Amatör liginde Mehdi Sancak Stadı’nda oynanan İstanbul Gümüşhanespor- Reşitpaşaspor karşılaşmasının 17’dakikasında Reşitpaşa kalecisi ile çarpışan İstanbul Gümüşhanespor’lu Ferhat Koçak’ın, çarpışma esnasında yere ters düşme sonucu dilinin boğazına kaçtığı fark edildi
Karşılaşmanın orta hakemi Serhat Tan, acil müdahale edilmesi için sağlık görevlerini çağırdı. O sırada sahada ambulans bulunmadığından Reşitpaşaspor antrenörü Mehmet Bahar ve İstanbul Gümüşhanespor antrenörü Ahmet Öğütçü, dili boğazına kaçan ve dakikalarca yerde nefessiz kalan futbolcuya ilk müdahaleyi yaptılar. Olaydan dakikalar sonra gelen 112 acil servis ambulansıyla hastaneye kaldırılan futbolcu, yapılan tedavinin ardından hayati tehlikeyi atlatarak evine gönderildi.

Adamına göre ambülans

Ucuz atlatılan bu olay, aslında kaçınılmaz görünen bir durumun sonucu oldu.

Kağıthane kulüplerinin maçlarında görmeye alışık olduğumuz Kağıthane Belediyesi ambulansının bu maç sırasında olay yerinde olmaması ayrıca düşünülmesi gereken bir durumdu. Her fırsatta amatör futbola verdikleri desteği vurgulayan Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın, böyle hayati bir uygulamayı çalışanlarının insiyatifine bırakıp, duruma göre ya da takımına göre ambulans aracını kulüplerin hizmetine verip vermediği ise tartışma konusu oldu. Bazı kulüp yetkilileri, başkanın bu hizmetin belediye tarafından hakkıyla verildiğini sandığını, gerçek durumun ise belediye adına hareket ettiğini söyleyen bazı şahısların ‘durumuna göre’ ve ‘adamına göre’ ambülans gönderdiklerini belirttiler.

Haber : Bu Ülke Gazetesi 

1 yorum:

  1. büyük geçmiş olsun inşallah bu bir ders olur yönetimler içinn

    YanıtlaSil