29 Kasım 2012 Perşembe

TEKİRDAĞSPOR'DAN İHA'YA TEKZİP


Tekirdağspor, futbol takımının Çerkezköyspor’la oynadığı ve 1-0 kaybettiği Bölgesel Amatör Lig 11. Grup 8. Hafta maçından sonra İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından yayınlanan habere tekzip gönderdi.
Tekirdağspor Kulübü'nden yapılan açıklama şöyle:

ÇERKEZKÖYSPOR- TEKİRDAĞSPOR MAÇI SONRASI İHLAS HABER AJANSI'NDA YAYINLANAN HABERE KARŞILIK GÖNDERİLEN TEKZİP METNİMİZDİR

TEKZİP

25 Kasım Pazar günü saat 13.30’da Bölgesel Amatör Lig 11. Grup 8. Hafta müsabakasında Çerkezköyspor’la Tekirdağspor, Mustafa Uğraş Stadyumu’nda karşı karşıya gelmiş ve maç Çerkezköyspor’un 1-0 galibiyetiyle sonuçlanmıştır.

İHA Çerkezköy muhabiri, bu maçla ilgili servis ettiği haberin tamamını, “Çerkezköy Bakış” gazetesinden alarak kendi haberi gibi serviste bulunmuş, istemeyerekte olsa servis edilen haberle birlikte Tekirdağspor Kulübü ve taraftarı toplum nezdinde suçlu duruma düşürülmüştür.”

Servis edilen ilgili haberin son bölümünde yer alan

“Golün ardından taşkınlık çıkaran Tekirdağspor taraftarı, Çerkezköyspor taraftarına ve futbolcularına sözlü tacizlerde bulunarak ellerine geçirdikleri taş ve metal parçaları taraftara, futbolculara ve görevini yapmaya çalışan basın mensuplarına attılar. Tribünler arasında bulunan tel örgüleri aşan birkaç Tekirdağsporlu taraftarlar, Çerkezköyspor taraftarına saldırmak isterken, araya çevik kuvvet ekipleri girdi. Orta hakem oynanmamış kabul edilen süreyi 7 dakika olarak belirtirken, son bölümlerde Tekirdağspor taraftarı taşkınlığı artırarak sahaya girmek istedi. Öfkeli gruba müdahalede gecikmeyen emniyet ekipleri taraftarları sakinleştirmeye çalıştı.” yazısı eksik ve malesef taraflı bilgi içermektedir.

Olay, 82. dakikada Çerkezköysporlu futbolcu Fırat’ın attığı golün ardından, Tekirdağspor taraftarının bulunduğu tribünün önüne gelerek el kol hareketlerinde bulunmasıyla başlamıştır. Olay şeref tribününde bulunan Çerkezköy taraftarının, Tekirdağspor taraftarının bulunduğu bölüme el kol hareketlerinde bulunmasıyla devam etmiştir. Bu esnada olan tüm olayların görüntülerini fotoğraf makinesiyle video kaydına alan Trakya Türk Tv kameramanının cihazı Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz tarafından zorla elinden alınmıştır. Bu olaylardan sonra Tekirdağspor taraftarı Çerkezköyspor taraftarının bulunduğu bölüme taş atmış ve bazı taraftarımız tellere tırmanmıştır.
Trakya Türk Tv Kameramanı, Çerkezköysporlu futbolcu Fırat’ın golden sonraki yaptığı el kol hareket görüntülerini, Çerkezköyspor şeref tribününden yapılan tahrik edici hareketlerin görüntülerini çekmiştir. Bunun farkında olan Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Ahmet Korkmaz olaya müdahale ederek, muhabirin video kaydı yapan fotoğraf makinesini elinden zorla alarak hafıza kartı kayıtlarını kullanılamaz hale getirmiştir. Bu olayla birlikte tarafsız haberciliğe gölge düşürülmüş ve kamuoyunun sağlıklı bilgi alması engellenerek Tekirdağspor Kulübü ve taraftarı toplum nezdinde suçlu duruma düşürülmüştür.


KAYNAK: www.tekirdagspor.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder