6 Eylül 2013 Cuma

HAKEMLERDEN AMATÖR FUTBOLA BÜYÜK DESTEK GELDİ

Yeni Futbol Oyun Kuralları, Sporcu-Hakem İlişkileri, Yönetici-Hakem İlişkileri ve İletişimi Konularıyla ilgili, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun genç, dinamik ve başarılı Başkan vekili sayın Yetkin KARAKAŞ’ ın öncülüğünde panel düzenlendi.
Türkiye’ de ilk olarak düzenlenen panele dönemlerine damgasını vurmuş çok değerli duayenlerimizden TV yorumcusu Hakem Odası Yazarı Sayın Ertuğrul DİLEK, Hakem Odası Yazarı Sayın Özcan OAL, TV Yorumcusu Hakem Odası Yazarı Sayın Binali KARTAL, İstanbul Spor A.Ş. Eski Yönetim Kurulu Başkanı Eski ÜKH Sayın Ayhan BÖLÜKBAŞI, TÜFAD İstanbul Şube Başkanı Sayın Sayın Rıza ÇAVUŞOĞLU konuşmacı olarak katıldılar.

Panele, Gönüllerin sultanı, spor camiasının beyefendi kimliği eski klasman gözlemcisi, Golf ajanı Sayın Hüsamettin ÇELİK, Çatalca Belediye Eski Başkanı Sayın İsmail İP, İstanbul İHK Eski Başkanı Hakem Odası Yazarı Hilmi Alp SALTAN, İstanbul Gözlemciler Kurulu Eski Başkan Vekili Sayın Mustafa SEVİM, Hakem Odası Yazarı Sayın Selahattin ÖZ, Hakem Odası İmtiyaz Sahibi Sayın Fehmi KARABİBER, Bölgesel Hakem Sayın Serdar KAYHAN, Hakem Sayın Okan SEVİM ve çok sayıda Kulüp yöneticisi, antrenör, sporcu katıldılar.

Panel öncesi Çatalca’ da bulunan Hakemler sitesinde, İASKF Başkan vekili sayın Yetkin KARAKAŞ, Hakem Odası yazarları bir araya gelerek Silivri’ deki panelin düzenleneceği otantik salona konvoy halinde gidildi.

İASKF Başkan Vekili Sayın Yetkin KARAKAŞ panel öncesi yaptığı konuşmada, sporun Fair-Play ruhundan, birbirlerine düşman olan devletleri sporun bir araya getirmesinden, düşüncelerin ne kadar farklı olursa olsun spor gibi ortak bir paydada buluşmanın öneminden ve Türk sporuna bundan sonra daha da fazla hizmet vereceğinden bahsetti.

Panelin açılış konuşmasını Sayın Ayhan BÖLÜKBAŞI yaptı. BÖLÜKBAŞI konuşmasının büyük bir bölümünü 2020 Olimpiyatlarının İstanbul’ da düzenlenmesi bu mücadelede İstanbul’ un galip gelmesine ayırdı. Barcelona’ nın1990’da Olimpiyat öncesi ve sonrasını konu alan 3,5 dakikalık CD’ yi teknik bir arıza sebebiyle izletemedi ama, açıklamalarıyla Olimpiyatların İstanbul’ da düzenlenmesi halinde şehre dolaysıyla insanlara olumlu manada katkı sağlayacağını çok güzel bir lisanda anlattı.

Ardından Sayın Ertuğrul DİLEK geçmişte futbol ve hakemlik adına yaşanan güzel anılarla birlikte oyun kuralları, takımların hakem hocaları ile çalışması gerektiği ve futbola dair sahalarımızda yaşanan bazı aksaklıklardan bahsetti. Yıllar önce bir Milli müsabaka esnasında Rıdvan DİLMEN’ in sakatlık için tedavi gördüğü esnada Milli takımın hakem hocalığını yapan sayın DİLEK’ in Rıdvan’ ın yanına giderek serbest vuruşlarda topu hızlı bir şekilde oyuna sokabileceğini söylemesi, akabinde duran bir topu oyuna hızlı sokarak Milli takımımızın golü bulması ve Rıdvan’ ın bu pozisyon sonrası ŞEYTAN lakabını almasını bir anı olarak anlattı.

Bugün benim hakemlikteki doğum günüm diyerek sözlerine başlayan Sayın Özcan OAL panel esnasında yıllar önce 1976 yılında hakemliğe ilk müracaat ettiği esnadaki devresini görmesi, o dönemlerden bahsetmesi duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Sayın OAL futbolcuların içerisinde hocalık ruhunun olması gerektiği, hakemlerimize yerli eğitimcilerin ders vermesi gerektiğini, yabancı eğitimcilere karşı olduğunu dile getirdi. Ayrıca özümüze dönerek takımların yerli Teknik direktörlerle çalışmaları gerektiği, Fatih TERİM’ in Milli Takımın başına geçmesinin kendisini memnun ettiğini söyledi.

Hakem Odası’ nın diğer bir yazarı Sayın Binali KARTAL sentetik sahaların futbolun doğasını bozduğu, futbolculara da hakemlere de sporun içerisindeki hiçbir unsura kötü söz söylenmemesi gerektiği, iyi hakemin olmadığı bölgede üst düzey futbolun olmayacağı, amatör branşların TFF ve Spor Bakanlığınca desteklenerek lisans vs ücretlerin alınmamasını dile getirdi. Ayrıca Hakem Odası’ nda yazdığı yazıların takip edilmesini futbol ve hakemlik adına tüm bilgilendirmeleri buradan yaptığını dile getirdi. MHK’ nun da artık miadını doldurduğunu bundan sonra hizmet yerine hakem camiası dolaysıyla takımlara zarar verebileceğini dile getirdi.

TÜFAD Başkanı Sayın Rıza ÇAVUŞOĞLU, Antrenörlerle ilgili bazı aksaklıkları, alınan ücretlerin fazlalığını, statü ve talimatların içeriğine yönelik bilgilendirmelerden bahsetti.

Panel katılımcı ve konuşmacıların Futbol Oyun Kurallarına dair karşılıklı soru cevaplarıyla sona erdi. Katılımcıların 25 – 40 yaş aralığı olması dikkatimizden kaçmadı. Değerli konuşmacılarımız panelde vermiş oldukları hizmetle eğitimlerin gönüllü olarak da verilebileceğini, her şeyin para olmadığını gösterdiler.

Dillerde Şarkı Gönüllerde Sevgisiniz sizler.

Panel sonrası Silivri’ nin gözde mekanlarından birinde yemek yenilerek ve karşılıklı sohbetler edildi. Yemekte geceye katılarak renk katan duayenlerimizden Ertuğrul DİLEK, Özcan OAL ve Hüsamettin ÇELİK’ e yerel spor dernekleri tarafından şilt’ ler takdim edildi.

Sayın Hüsamettin ÇELİK, Türkiye’ de birincisi gerçekleştirilen böyle güzel bir organizasyon ile Türk futboluna bu akşam çok büyük bir hizmet veren Yetkin KARAKAŞ’ ı tebrik ettiğini, kendisine yürüdüğü yolda başarılar dilediğini ve gecenin ülke sporuna hayırlı olması temennilerini dile getirdi.

Biz Hakem Odası olarak İASKF’ nin genç başkan vekili ve ülkemizin başarılı İş Adamlarından Sayın Yetkin KARAKAŞ’ a bir parantez açmak istiyoruz. Öncelikle Türk Futboluna hizmet manasında gözlerindeki o parlaklık, azim ve hırs bizi büyüledi. Konuşmasındaki düşünceleri sadece ama sadece Türk futbol’ una hizmet, tesisleşme, toplumlar arası kaynaşmayı sporla başarma, sporun evrenselliği ve birleştiriciliğiydi. Zaten düzenlediği bu muhteşem organizasyon da bu güzel düşüncelerin tezahürü olarak karşımıza çıktı. Tüm spor camiasına sesleniyoruz; Lütfen Yetki KARAKAŞ gibi ülke sporuna bir şeyler vermek isteyen değerli insanların önünü açın. Bırakın hizmet etsinler. O zaman göreceksiniz ki dünya sıralamasındaki yerimiz üst seviyelere çıkacak.

Hakem Odası olarak İASKF Başkan Vekili Sayın Yetkin KARAKAŞ’ a böyle bir organizasyonu tertip etmesinden dolayı, konuşmacı olarak katılan değerli duayenlerimize, spor adamlarına, yazarlarımıza, Silivri’ nin spor derneklerine, Kulüplere gönülden teşekkürlerimizi arz ediyor, Ülke sporunun kazanımı için bu tür organizasyonların devamını diliyoruz. Hakem Odası' nın da ülkemiz futbolu ve hakemliğine vermiş olduğu hizmet münasebetiyle özel olarak davet edilmesinden dolayı minnetlerimizi arz ediyoruz.

KAYNAK: HAKEMODASI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder