28 Ağustos 2014 Perşembe

ATARSANIZ KAZANIRSINIZ / SELİM PAYALAN


Devler ligi kimilerine göre futbol dünyasının en büyük organizasyonudur. Bu ligin müdavimi olmak uzun yıllar çalışmanın eseriyle olur. Ve buralarda sürekli yer aldığınızda tur atlamanız için gereken golleri siz atarsınız. Rakipleriniz kaçırdığı gollere yanar.
Maalesef Beşiktaş bizi bu gerçekle bir kez daha yüz yüze getirdi. Sahada futbol adına doğruları yapan Beşiktaş vardı. Öncelikle tüm takım olarak defans yapma konusunda Türkiye liginin üzerinde bir performansı var Beşiktaş'ın. Fizik gücü rakip takıma kabul ettirme de asla geri kalmadı. Yalnız 180 dakikalık bu maratonda golü bulan Beşiktaş değil Arsenal oldu. Arsenal şampiyonlar liginin gediklisi olmasının avantajını kullandı. 
Bilic'in de ilk maçta karşılaşmanın sonuna gelindiği anlarda oyun dışına çıkarılması da dünün dezavantajıydı. Bilic takımı önemli maçta yalnız bırakmasaydı dün kritik dakikalara gelindiğinde takımını daha iyi yönetebilirdi. Düşünün Arsenal 10 kişi kalmış, Arsene Wenger Mesut'u çıkartıp defans oyuncusu Chambers'i oyuna soktu. Ancak buna karşılık Beşiktaş teknik ekibi gol bulma adına Cenk'i 87. dakikada oyuna sürüyordu. Bu hamle daha önce yapılmalıydı. 
Onun haricinde Oğuzhan'ın kalabalık Arsenal orta sahasında kendisini sol çizgiye yakın tuttuğunu gördük. Demba Ba'ya yaklaşıp onunla atakları geliştirme görevini yerine getiremedi. Bu sebeple Beşiktaş'ın tipik bir 10 numara oyuncusuna ihtiyacı olduğunu söylüyorduk. 
 İşte diğer bir yanlışımız da transfer planlamasının yapılamamasıydı. Bu takımın şampiyonlar ligi için eleme maçını bu tarihlerde oynayacağı sezonun bitimiyle beraber belliydi. Bilic eksikleri de yönetime rapor etmişti. Ancak hala bir forvet arkası ile sağ bek transferini bu maçlara yetiştiremiyorsanız Arsenal'i eleme süprizini avrupaya yaşatmak kolay olmuyor. Hakikaten yazık oldu. Beşiktaş, dişe diş mücadeleyle Londra'da Wenger'e korku dolu anlar yaşattı. Fakat turu geçemedik. 
Ancak şunu söylemek lazım Beşiktaş gelecek adına ümit verdi.
Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'nde bu futbol ile Türk futbolunun ihtiyacı olan puanları toplayacağını düşünüyorum.

SELİM PAYALAN / SPORTÜRK TV

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder