17 Eylül 2014 Çarşamba

HALİDE EDİP ADIVAR'DAN ŞİŞLİ BELEDİYESİ ÖNÜNDE EYLEM


Halide Edip Adıvar Spor Kulubü, imkansızlıklar sebebiyle faaliyetlerini Şişli Belediyesi önüne kurdukları çadırda sürdürme kararı aldı.

Spor Toto 3. Lig 2 Grupta mücadele eden Halide Edip Adıvarspor, yetkililerden yardım bekliyor. Çalışmalarını sürdürecekleri binalarının olmadığını ve imkansızlık yüzünden oyuncuların dolmuşla maça gittiğini anlatan kulüp yöneticileri seslerini duyurabilmek için 25 gün önce Şişli Belediyesi önünde eyleme başladı. Belediyenin önündeki parka pankart asan ve çadır kuran kulüp yetkilileri, Şişli Belediyesi’nin kendilerine yer konusunda söz verdiğini ancak bu sözleri yerine getirmediğini söyledi.
Kulüp Başkanı Sedat Cengiz, konuya ilişkin Cihan Haber Ajansı’na şu açıklamalarda bulundu: “25 gündür gece gündüz taraftarlar ve insanlar burada kalıyor. İnsanlar bu eyleme destek veriyorlar. 6 yıldır kulüp başkanlığı görevini sürdürüyorum. Biz Üçüncü Lig’e çıktıktan sonra Şişli Belediyesi’ne bizi çağırdılar. Hayri bey ve Emir beyin verdiği taahhütlerden dolayı kamplara girdik, malzeme aldık, şehir dışından oyuncu transfer ettik. Yatacak yer yapmamıza müsaade etmiyorlar. Şehir dışından gelen çocuklara ben daire kiralamak zorunda mıyım? Bize 500 milyon dolar sponsor bulacağını söylediler. Şimdi de ‘bulacağım demedim de, bulabilirsem’ diyorlar. Sezon başlamış, 170 milyar kamp parası tutmuş. Ben şimdi ne yapacağım. Ben topçuya mı ödeyeceğim oraya mı ödeyeceğim? Ayazağ’da bir saha var oraya dolmuşla gidiyoruz. Çalışmaları orada yapıyoruz. Kendi sahamız yok. Federasyondan ve il müdürlüğünden kiraladığımız sahalara bedel ödeyerek maç yapıyoruz. Verdikleri sözü tutana kadar biz buradayız.”
“26 ÇOCUĞU BONZAİDEN KURTARDIK”
Spor faaliyetlerinin gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulması için önemli olduğunu vurgulayan Cengiz, “Doğma büyüme Halide Edip’liyiz. Biz şunu soruyoruz. Biz ne yapmaya çalışıyoruz? Mahalledeki 26 çocuğu ellerinden tutarak bonzai kullanıyor diye hastaneye yatırmışız. Beyefendiler spor yapması için bu gençler için bir şey yapmıyor. 15 yıldır nerede bir spor sahası? Biri bana göstersin. 350 bin kişinin yaşadığı bir ilçede tesis yok saha yok park yok. Böyle bir durumla karşı karşıyayız. Bu gençlerimiz de yarın bonzai kullanacak. Spor yapacak bir yer yok. Gece gündüz burada duruyoruz.” ifadelerini kullandı.
Çadır eylemine destek veren taraftarlar ise şunları söyledi: “Sporcuya sahip çıksınlar. Bonzai içmesinler diye gençlere sahip çıkıyoruz. Spor çok güzel bir şey. Spor sadece para kazanma amaçlı yapılmaz. Spor kulübü olarak bir şey yapmaya çalışıyoruz. Bize destek olsunlar. Bonzai içenleri hastaneye yatırdık. Spor yapsınlar diye uğraşıyoruz.
KAYNAK: SÖZCÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder