24 Ekim 2014 Cuma

GALATASARAY - B.DORTMUND MAÇ ANALİZİ / SELİM PAYALAN


YÖNETİMSEL ÇÖKÜŞ !!!
Haftasonu ezeli rakip Fenerbahçe ile oynarken, tek forvetli sistem sahaya sürmüştü Prandelli. Sneijder sol çizgiye yakın olduğu anlarda varlık gösterememiş ve ne zaman forvet arkasına geçti o anlarda etkili olmaya başladı ve 2 golle galibiyeti getirmişti. Forvet arkasında oynatılmasının gerekliliğini göstermişti.

Dün akşam ise ligde durumu ne olursa olsun bir Alman takımı vardı karşısında Galatasaray’ın. 2 sezon öncesinin şampiyonlar ligi finalisti bir takım bu Dortmund.

Prandelli Sneijder’i forvet arkasına oturtmuştu oturtmasına ama yine şapkadan tavşan çıkartıp hiç hazır olmayan Pandev’i, Burak’ın yanına koyarak Dortmund’a adeta hezimetin davetiyesini bastırmış oldu.

Bir doğruyu bulurken beraberinde bir yanlış uygulamayı sahaya yansıtan ender teknik direktörlerden biri olduğunu gösterdi Prandelli !!!

32 takımın yer aldığı şampiyonlar ligine göz gezdirelim. Hiçbir takımın, bunların arasında kadrolarında kaliteli 2-3 forvet barındıran kulüplerde dahil, çift forvet oynadığını göremezsiniz.

Hangi akla hizmet eder bir düşünce yapısıdır ki bu, Pandev-Burak ve arkalarına Sneijder’i koyup Alman ekolüne karşı orta sahayı teslim ediyorsun Prandelli !!!

Yenilen ilk gole dikkatle bakın topu kaptığı anda Dortmund, Sneijder,Pandev,Burak ve Hamit rakip sahada kaldılar. Bir anda 4 isim topun olduğu bölgeden geride kalırsa civa gibi seri olan Dortmund’lu oyuncular size cezayı kesmede ağır kalmazlar.

Teles ve Tarık’ın hatalarına kızamıyorsunuz çünkü takımlar kulvarları 2 oyuncuyla paylaştırırken, Prandelli koca bir alanı bu oyuncuların yönetmesini bekledi. Bu sebeple iki oyuncuda ileri gitmeye cesaret gösteremeyip genelde çizgiye inmeden rakip yarı sahadan içeri ortalama düşüncesinde oldular. Ne Hamit ne Selçuk bu bekleri oynatacak 4-3-1-2 sistemine uygun oyuncular değillerdi.

Maç bitiminde söylenen sözler Prandelli açısından daha bir felaketti. Uluslarası maç sonrasında sizi dinlemek için orada bulunan Alman basın mensuplarına bakarak, “hedefimiz 4. yıldız” demek Galatasaray’a edilmiş büyük hakarettir.

Tez zamanda gereğinin yapılması lazım. Ancak şunu söylemek isterim bunun gereğini yapacak yönetim de ortada yoktur, dağılmıştır. Çünkü onlar ortada bir başarı yokken oyuncuları ve teknik heyeti 4. yıldız kek kalıbına sokmakla meşguldüler. Kulübün başkanı bunu yaparsa teknik direktörün hedefimiz lig demesine şaşmamak gerekir.


SELİM PAYALAN / SPORTÜRK TV

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder