6 Ağustos 2012 Pazartesi

BAYRAMPAŞA TARAFARININ STAD İSYANI


Spor Toto 2. Liginin yeni takımlarından Bayrampaşaspor taraftarı deprem riski nedeniyle yıkılması gündemde olan Çetin Emeç Stadının başka bir yerde yapılacağı söylentilerinden oldukça rahatsız.
Taraftarların internet sitesinden yaptıkları açıklama şöyle:

Bildiğiniz üzere takımımızın bu sezon kendi evinde yani Çetin Emeç’te maçlarını oynaması şu anda zayıf bir ihtimal olarak duruyor. Deprem riski sebebiyle TFF tarafından maçlarımızı Çetin Emeç’te oynamamıza izin verilmiyor. Kulübümüz her ne kadar itiraz etmiş olsada bu sezon maçlarımızı başka bir stadyumda oynayacağımız neredeyse kesin gibi birşey. Fakat asıl gözden kaçan ve önem arz eden başka bir konu mevcut. Yeni stadımızın yeri !!


Tarihi günlere ev sahipliği yapan, ülkemizin güzide futbolcularının ve güzide kulüplerinin maçlarını oynadığı, son 3 sezondur ilçemizin ismini taşıyan Bayrampaşaspor’umuzun maçlarını oynadığı, bazen sevinç bazende hüzün gözyaşlarıyla ıslanan Çetin Emeç Stadyumunda maç oynanmayacak.  İnsan hayatı tabiki herşeyden önemlidir.. Olası bir yıkımda yanacak canların hesabını tabiki kimse veremez. Bu sebeple stadımızın yıkım kararına diyecek birşeyimiz haliyle yoktur. Ama bizim diyeceklerimiz yeni yapılacak stadın yeri konusundadır. Stadın yıkım haberi duyulduktan sonra taraftarın içinde oluşan burukluk son dönemde söylenmeye başlayan laflardan sonra yerini kızgınlığa bırakmaya başladı artık.




Yeni yapılacak stadyumun mevcut olan stad arazisine değil ilçe dışına doğru bir yere veya Metris cezaevinin oraya yapılacağı söyleniyor. Oysaki stadın şu anda olduğu yerde bu semte ve takıma gönül vermiş binlerce insanın kalbi yatıyor.  İlçe idaresinde bulunan yönetici konumundaki insanlar belki bu bağı anlayamaz ama bu semtin insanı için bazı değerler vardırki asla unutulamaz.. İşte bu değerlerden biride Çetin Emeç Stadyumu’dur. Stadın hemen yanında yıllarca yapımı beklenen kulüp tesisleri bulunmasına rağmen stadın şu anki yerine değilde başka bir yere yapılması kadar saçma birşey olamaz. Stadın arazisinin değerini elbetteki tahmin edebiliyoruz. Fakat bize göre bazı değerler paradan daha önemlidir ve satın alınamaz. Endüstriyelleşen futbol dünyasında sevgisini amatörce ve içten yaşayan insanlara reva görülmeyecek derecedeki uygulamalar eninde sonunda bunları oluşturan kişilere bir tokat gibi geri dönecektir.


Umuyoruzki stadımızın yeri konusunda söylenenler sadece bir söylentiden ibarettir ve kimsenin aklında gerçekleşmesi konusunda bir düşünce yoktur. Şuna herkes inansınki, bu taraftar yapılan iyilikleri unutmayacağı gibi yapılan kötülükleride unutmaz. Ve herkes şunu bilsinki, bu taraftarın susmaktan vazgeçtiği anda  çıkaracağı ses gökgürültüsü gibidir. Karşısında KİMSE DURAMAZ. Aklında başka düşünceler taşıyan insanlar var ise bunuda aklının bir köşesine yazsın istedik.


Endüstriyelleşen futbola inat , yaşasın tribünsel hayat..

BAYRAMPAŞALILAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder