23 Eylül 2012 Pazar

İSTANBUL İL DİSİPLİN KURULUN'DAN TARİHİ CEZA


19 Eylül 2012 Çarşamba günü Avcılar Belediye Stadı’nda Mustafakemalpaşa ile Yücespor takımları arasında oynanan 1.Amatör Lig müsabakasında 60.Dakikada Yücespor takımı 1-0 Önde iken Mustafakemalpaşa takımı oyuncusu Mehmet Yalçın’ın müsabaka hakemine yapmış olduğu fiili saldırı sonucunda maç hakem tarafından tatil edilmişti
TFF İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada:

"1.Amatör Lig Tertip Komitesi tarafından müsabakada M.K.Paşa takımı 3-0 Hükmen mağlup ilan edilirken dosya ayrıca İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir.

İl Disiplin Kurulu’nun 20 Eylül 2012 Tarihli toplantısında ele alınan dosya neticesinde hakeme yapmış olduğu fiili saldırı dolayısıyla M.K.Paşa futbolcusu Mehmet YALÇIN, 22 Maç Müsabakadan Men cezası ile cezalandırılmıştır.

Bilindiği üzere Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun da bu gibi durumlarda vermiş olduğu cezalarda da olduğu gibi UEFA Disiplin Talimatları doğrultusunda bu cezaların daha da ağırlaştırılabileceği unutulmamalıdır. Özellikle kulüp yöneticilerimizin sporcularını bu konuda uyarmaları ve İl Hakem Kurulu’ndan eğitim talep etmeleri durumunda İstanbul İl Hakem Kurulu’muzun bu konuda çok hassas olduğu ve her kulübe talepleri doğrultusunda ayaklarına kadar giderek eğitim verdikleri unutulmamalıdır.

Hepimiz; Türk futbolunun paydaşları olarak durumun ciddiyetinin farkına varmalı ve önce insan diyerek fair-play ruhunu ön plana çıkarmalı, sağlıklı ve ahlaklı nesiller yetiştirme noktasında daha duyarlı hareket etmeliyiz." denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder