25 Aralık 2012 Salı

TEKİRDAĞ LÜLEBURGAZDAN 1 PUANLA DÖNDÜ


Tekirdağspor 12. hafta karşılaşmasında deplasmanda Lüleburgazsporla 2-2 berabere kaldı.
Tekirdağspor taraftarının maça alınmadığı karşılaşmanın gollerini Lüleburgazspor adına 12. dakikada Bedir 47.dakikada Berkcan kaydederken, sarı siyahlı ekibimizin golleri 13.dakika da Bülent ve 69.dakikada Birol’un ayağından geldi.

Düzce bölgesi hakemlerinden Ahmet Şahin’in yönettiği karşılaşmanın 85. dakikasında Celil çift sarı karttan oyun dışı kaldı.İlk yarıda Nazım ve Celil’e iki net gol pozisyonundan yararlanamayan Tekirdağspor bu sonuçla puanını 21’e çıkararak puan cetvelinde 4. sırada ki yerini korudu.

8 Kasım Stadyumunda oynanan karşılaşmayı Tekirdağspor Başkanı Gürsel Erbap, Başkan Yardımcısı Eyüp Yiğiter ve Taraftardan Sorumlu Üye Emin Benan Utku şeref tribününden izledi.

Maç sonunda Tekirdağspor teknik heyet ve futbolcuları Lüleburgazspor taraftarının sahaya attığı yabancı maddeler nedeniyle yaklaşık 45 dakika sahada mahsur kaldı. Emniyet yetkililerinin, güvenlik önlemini sağlamasının ardından Tekirdağspor kafilesi Lüleburgaz’dan eskort eşliğinde ayrıldı.

Tekirdağspor önümüzdeki hafta sonu ilk devrenin son maçında İstanbul temsilcisi Bağcılarspor'u misafir edecek.

Stat: 8 Kasım Stadyumu

Hakemler: Ahmet Şahin – Ayşe Yaman – İdris Danış – Oktay Erden

Lüleburgazspor: Serkan – Osman – Bayram – Bedir – Emrah - Koray – Berkcan(Onurhan 77’) – Murat(Zafer 73’) – Tolga – Serhat(Kubilay 86’) – Uğur

Teknik Sorumlu: Seyfullah Konyalı

Tekirdağspor: İlker – Emrah – Özkan – Burak – Zihni – Taygun(Orhan 67’) – Salih – Celil – Nazım(Burçak 63’) – Bülent(Mahmut 89’) – Birol

Teknik Sorumlu: Mehmet Ali Çınar

Goller: Bedir 12’ – Bülent 13’ – Berkcan 47’ – Birol 69’

Kırmızı Kart: Celil 85’ ( Tekirdağspor )

Tekirdağspor Genel Koordinatörü Mehmet Ali Çınar, Lüleburgazspor maçı ardından yazılı bir basın açıklaması yaparak karşılaşmayı değerlendirdi.

Karşılaşma öncesi iki komşu takım arasında ki geçmişten gelen ezeli rekabetin ve emniyetin aldığı önlemler neticesinde bu maçın zorlu geçeceğini hemen hemen herkes gibi bizlerde biliyorduk. Bu bilinçle ve istekle futbolcu evlatlarımla beraber maça hazırlıklarımı sürdürdük. Karşılaşmaya bakacak olursak maça çok iyi başladığımızı söyleyebilirim. İlk beş dakikada iki net gol pozisyonundan yararlanamadık. Bu pozisyonlardan bir tanesini gol yapabilseydik, maç çok daha farklı bir sonuçla bitebilirdi. Maalesef rakibimize pozisyon vermeden yediğimiz iki gol rakip takımın direncini arttırdı. Bugüne kadar kalesinde devleşen İlker belki de bir daha milyonda bir yapacağı iki pozisyon hatası yaptı. Bu goller oyun planımızın bozmasına rağmen, futbolcu evlatlarım bunun etkisinden kurtularak oyunu bırakmadan goller ve gol pozisyonları buldu.

Maçın kırılma noktası; 85. dakikada Celil’e yapılan yüzde yüzün üzerinde ki penaltının hakem tarafından görmezlikten gelinmesi ve üzerine futbolcumuzu oyundan ihraç etmedir. Bu kararla beraber bizlerim emekleri çalınmıştır. Kulüpler binlerce, milyonlarca liralık masraflarla şampiyonluk mücadelesi veriyor. Bu kadar yapılan masrafların hakem kararlarıyla zarar görmesi, futbolun gelişimi adına çok büyük bir kayıp olarak değerlendirilmelidir. Bu dakikadan sonra Bal Merkez Hakem Kurulu maça atanacak hakemleri belirlerken çok daha titiz ve incelikli davranması gerekiyor. Emeklerimiz hakemler tarafından görmezden gelinirken, sağlıklı bir lig ve mücadeleden söz etmemiz mümkün olmamaktadır.

Maç sonu yaşanan olaylara değinecek olursak, Türkiye’nin en gelişmiş bölgelerinin birinde bizlere yapılan taşlı, çakmaklı, paralı saldırının kime ne fayda sağladığını Futbol Federasyonu ve Lüleburgazda ki aklıselim insanlar bir kez daha düşünmesi gerekmektedir.Futbol kardeşlik, sevgi ve üç neticeli bir oyundur bundan herkesin keyif alması gerekirken; bu tür olayların olması bizleri üzmektedir
.” ifadelerinde bulundu.

KAYNAK: TEKİRDAĞSPOR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder