18 Mayıs 2013 Cumartesi

33. İASKF ATATÜRK YOL KOŞUSU YAPILDI

İASKF tarafından düzenlemekte olan geleneksel ATATÜRK YOL KOŞUSU’nun 33.sü her yıl olduğu gibi bu yıl da Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı gün olan 16 Mayıs tarihinde Gülhane Parkı'nda yapıldı.
İASKF kurucularından Sayın Kemal Bektaş tarafından ilk olarak 1978 yılında organize edilen koşuya, öğrencilerin yanı sıra büyük ve genç yaş sporcularda katıldı.


BEKLENENİN ÜSTÜNDE BİR KATILIM…

Sporcuların kıyasıya mücadele ettiği koşu toplam 4 kategoride beklenenin üzerinde bir katılımcı kitlesi ile yapıldı.

“HER BRANŞIN FEDERASYONUYUZ”

İASKF Genel Başkanı Sayın Ali Düşmez ödül töreninde şöyle konuştu;

“Her şeyden önce katılan tüm sporcu, antrenör ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yalnızca futbolun değil, amatör branşta faaliyet gösteren tüm spor dallarının federasyonudur. Koşumuzu gerçekleştirirken aynı zamanda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kutlamış oluyoruz. Bu organizasyona katkılarını esirgemeyen başta Fatih Belediye Başkanlığına ayrıca teşekkür ediyorum.”

Konuşmasına devam eden Ali Düşmez, bugünün önemli bir gün olduğunu ve Türk gençliğinin önemsemesi gerektiğinin altını çizerken, büyük önder Atatürk'ün Kurtuluş mücadelesi için yola çıktığı bu noktadan yapılan etkinliğin o günün anısını yaşatmak adına önemli olduğunu da vurguladı. Bundan sonra da birçok branşta etkinlikler yapmaya devam edeceklerini söyleyen Sayın Ali Düşmez sporculara başarılar dileyerek sözlerine son verdi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yarışmaya Bayanlar ve Erkekler olmak üzere toplam 378 sporcu kayıt yaptırdı. Yarışmalar Yıldız Bayanlar, Yıldız Erkekler, Genç Bayanlar, Genç Erkekler ve Masterlar olmak üzere 5 kategoride yapıldı.

Yıdız Kızlar ve Yıldız Erkekler kategorisinde 120 şer sporcu ile yarışmalar yapıldı. Bu kategorilerde Ferdi olarak başarılı olan sporcular ve kategorilere göre ödül dağılımı şöyle gerçekleşti.

YILDIZ BAYANLAR (1500 m)

Yıldız Kızlar da Esengül Kılınç (Üsküdar Belediyesi) birinciliği alırken, ikinciliği Tuğba Yağışan (Mevlana İÖO) aldı. Yıldız kızlarda 3. lüğü ise Gaye İşbilir (Velibab Kız Teknik Meslek Lisesi) aldı. Her kategorilerde 1. liği alan yarışmacılara madalyalarının dışında İASKF'den birer çeyrek altın hediye edildi.

1. Esengül Kılınç (Üsküdar Belediyesi) ödülünü Sayın Fikret Sivri'den aldı.

2. Tuğba Yağışan (Mevlana İÖO) ödülünü Sayın Yaşar Saçalandan aldı.

3. Gaye İşbilir (Velibab Kız Teknik Meslek Lisesi) Ödülünü Sayın Asım Özdemir'den aldı.


YILDIZ BAYANLAR TAKIM (1500 M)

Ayrıca Yıldız Kızlarda takım halinde Küçükçekmece Söğütlüçeşme Ortaokulu birinciliği aldı. Onu sırasıyla Velibaba Kız Teknik Meslek Lisesi ikinci ve Mevlana Spor Kulübü 3. olarak takip etti. Takım halinde derece yapan yarışmacılara ödülleri 1. olan Küçükçekmece Söğütlüçeşme Ortaokulu'na İstanbul Gençlik Spor İl Müdürü Sayın Adnan Kuzu tarafından verildi. İkinciye ödülünü Sayın Aydil Çeven verirken, 3. ye ödülünü Sayın Mustafa Koral verdi.


YILDIZ ERKEKLER (2000 M)

Yıldız Erkekler kategorisinde yarışmacılar birbirlerine çok yakın sürelerde yarışmayı tamamladılar. Bu da yarışmaya ayrı bir heyecan kattı. Yıldız Erkekler kategorisinde alınan sonuçlar ise şöyle; birinciliği Üsküdar Belediyesinden Sedat Bozkay, ikinciliği Ahmet Haşim Ortaokulundan Gürkan Okul, 3. lüğü Esenyurt Fevzi Daniş İÖO'ndan Fırat Doğan kazandılar.

1. Sedat Bozkay ödülünü Sayın Ali Tanrıyaşükür'ün elinden aldı.

2. Gürkan Okul ödülünü Sayın Ufuk Tatar'ın elinden aldı.

3. Fırat Doğan ödülünü Sayın Asım Özdemir'in elinden aldı.

YILDIZ ERKEKLER TAKIM

Yıldız Erkekler de Mevlana Spor Kulübü 1. sırayı alırken, takım halinde 2. sırayı Mevlana İÖO kazandı. Pendik Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu ise 3. sırada yer aldı.

Yıldız Erkeklerde 1.sarayı alan Mevlana Spor Kulübü ödülünü Sayın Ufuk Tatar'ın elinden aldı.

Yıldız Erkekler de takım halinde ikinci olan Mevlana İÖO. ise ödülünü Sayın Cemal Kabil'den aldı.

Yıldız Erkelerde takım halinde 3.sırada yer alan Pendik Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu'na ödülünü Sayın Asım Özdemir verdi.

GENÇ BAYANLAR (2500 M)

Genç Bayanlar 2500 m. koşusuna 55 sporcu katıldı. 2500 m. lik zorlu yarış sonrasında 1.liği Hüsnü ÖZyeğin Lisesi adına Ceylan Gökdemir aldı. Ardından sırası ile 2.liği Pronto Tour adına Serenay Culpa, 3. lüğü ise takım arkadaşı Esra Dal aldı.

Bu kategoride ise ödülleri 1. sırada yer alan Ceylan Gökdemir'e İstanbul Saha Komiserleri derneği Başkanı Sayın Ali Osman Özgül verdi. 2. lik ödülünü Sayın Mustafa Koral, 3. lük ödülünü ise Sayın Asım Özdemir verdi.

GENÇ BAYAN TAKIMLAR

Genç Bayanlar'da takım halinde Pronto Tour 1. liği, alırken, onları Velibaba Kız Teknik Meslek Lisesi ve Hüsnü Özyeğin Lisesi takip etti.

GENÇ ERKEKLER (2500 M)

Günün en uzun koşusu genç erkeklerde yapıldı. Genç erkekler adına yarışma da 1. olan Gedikpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Özcan Çiftçi'ye madalyasını TASKKve İASKF Başkanı Sayın Ali Düşmez taktı. Ayrıca her kategoride birincilere verilen çeyrek altın madalyasını da sporcu Sayın Ali Düşmez'in elinden aldı. Bu kategoride ikinciliği kazanan Mevlana Spor Kulübü'nden Serhan Curgatay ödülünü Sayın Hayrettin Yazıcı'nın elinden aldı. 3. lüğü ise Gediktaş Anadolu İmam Hatip Lisesi adına yarışan Esat Baybay'ın ödülünü Sayın Ahmet Karaman verdi.

GENÇ ERKEK TAKIMLAR

Genç Erkekler de takım halinde Gediktaş Anadolu İmam Hatip Lsesi 1. sırayı alırken ödülümü Sayın Suat Üzümcü'nün elinden aldı. 2. sırada yer alan Orhangazi Lisesi'ne ise ödülünü Sayın Levent Üzümcü takdim etti. Takım halinde erkekler 3. lüğünü kazanan Mevlana spor Kulübüne ödülünü Sayın Cemalettin İnanç verdi.

MASTER BAYANLAR

Master bayanlarda ise sıralama şu şekilde gerçekleşti. Songül Umutlu 1. liği alırken, Gülhanım Uçar 2. sırada yer aldılar. Bunlara ise ödüllerini Sayın Ufuk Tatar ve Sayın Asım Özdemir verdi.

MASTER ERKEKLER

Master Erkeklerde ilk sırayı Atıf Topaloğlu alırken, ikinciliği Yakup Kaya, Üçüncülüğü ise İsmail Yavuz Yüceleraş aldı.

Haberi Hazırlayan: Bünyamin Akkurt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder