26 Ağustos 2013 Pazartesi

ÜNLÜ SPOR YAZARI HALDUN DOMAÇ'IN SON YAZISI...


Giresunspor’u Maltepespor takımı sezon açılışında ilk kez izleme fırsatım oldu. Yeni Giresunspor’da neler gördüm onları paylaşacağım. Ancak birkaç küçük noktayı hatırlatmam gerekiyor.

Bu maç bir hazırlık karşılaşması… Çotanaklar ağır bir kamp döneminin ardından Maltepespor maçını oynadı. Takımda çok sayıda yeni oyuncu var (Her sezon olduğu gibi!) ve Giresunspor iki devre ayrı kadroyla mücadele etti.

İşte bu nedenlerle, yazdıklarımın sadece bu maça özel bir değerlendirme olacağını vurgulayıp, gözlemlerimi ortaya koyayım.

-Kaleci Onurcan ilk yarıda forma giydi. Bence kesinlikle bu takımın ilk kalecisi olmalı. Topu oyuna sokuşu, savunması ile iletişimi, kenar toplarında ki yerinde çıkışları ve ceza sahasına olan hâkimiyeti mükemmel.

-İki kanat bekinden Berkan, bu görüntüsüyle ligi taşıyamaz. Alternatifi geçen yıl Pazar’da kiralık oynayan Onur. Ancak hoca onu solda Hüsamettin’in alternatifi olarak oynattı. Bence yanlış. Bir oyuncu en fazla verim alınacak yerden görevlendirilmeli… İki kanadında da problemli olduğunu yazmamam gerek bile yok.

-Savunma göbeğinde yeni transferlerden Özgür’ün yeri garanti gibi görünüyor. Yerinin oyuncusu olduğu belli. Partneri kim olur şu anda kestirmek mümkün değil. İlk yarıda oynayan Hasan, ikinci yarıda oynayan Selim ve Samet’ten buraya en yakın oyuncu yeni transfer Samet gibi görünüyor. Ancak uyum süreci sıkıntısı kısa sürede nasıl giderilecek?

-Orta alanda ilk yarıda görev yapan Eşref ve Mustafa Zorlu’ya nazaran, ikinci yarıda oynayan ikili Adlan-Çağrı daha öndeydi. Bu bölgede Adlan iyi transfer olarak öne çıktı. Diğerleri oyunu iki yönlü oynayacak görüntü vermedi.

-Kanatlarda durum da aynı… Bugsaş’tan transfer edilen Emre ile solda oynayan Gazanfer (Sakaryaspor’dan geldi) kanat organizasyonlarında yetersizdi. Ancak Gazanfer’in ilk yarının bitimine 5 dakika kalan Uğur Uğur’la değiştirilmesine ne gerek vardı? Ahmet Hoca’nın bu hamlesi tribündekileri bile şaşırttı.

-İkinci yarı oynayan takımın kanatlarında görev yapan Tuncay’ı dört yıl öncesinden tanıyorum. Dağınık ama çizgiye basan, kanat zenginliği oluşturan bir sağ açıktır. İyi gününde takımı karşı kaleye taşır. Ancak iki ağır sakatlık yaşadığı için tam bir soru işareti. Sağ kanadı ona teslim etmek önemi bir risk.

-Sol kanatta oynayan Samed Kartal ise yetenekli bir oyuncu. Fazla bindirme yapmaz ama topu iyi kullanır. Hocaları kişisel olarak sıkıntıya sokan bir geçmişi olması en büyük handikabı…

-Gelelim forvete... Ergün ve Yakup birbirinin kopyası... Çalışkan ama gol vuruşları olmayan iki oyuncu... Göztepe’den transfer Uğur Uğur ise nasıl bir oyuncu olduğu konusunda bile fikir oluşturacak futbol oynamadı. Bu forvet gol kısırlığı çeker.

Genel bir bakışla, Giresunspor’un görüntüsü bana umut vermedi. Kurgulanmış bir oyun organizasyonu yok. 3. lig takımı olmasına karşın Maltepespor zaman zaman ofansif ve defansif olarak daha organizeydi. Giresunspor'un 4-5 garanti oyuncunun dışında kadro yapısında sıkıntı var. En önemlisi bir golcüsü yok. Ve bunun kadar bir başka önemli konu oyun lideri bulunmuyor. Oyun sıkıştığında, topa basacak, oyunu soğutacak, dip topları atacak bir futbolcu kesinlikle şart. Tabi duran topları iyi kullanan bir oyuncu da takıma güç katar.

İyi görünen neydi derseniz, onu da yazalım; genç bir takım kurgusu. İyi niyetli mücadele… Ancak bunlar iyi sonuç almak için kesinlikle yeterli olmaz. Değerlendirmemi bu maç özelinde yazdığımı bir kez daha vurgulayıp, Mustafa Bozbağ’ın yaptığı kadro mühendisliğinde ciddi hatalar olduğunu ekleyelim ve vakit varken bazı sıkıntıları ortadan kaldırmanın şart olduğunu belirtelim.

HALDUN DOMAÇIN TÜM YAZILARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder