10 Ekim 2013 Perşembe

GİRESUNSPOR'A HAYAT ÖPÜCÜĞÜ / HALDUN DOMAÇ YAZDI


Giresunspor, Tokatspor karşısında ilk galibiyetini elde ederken neler yaptı? Hangi oyuncular öne çıktı? Bu galbiyet geleceği aydınlatır mı?
Giresunspor’a hayat öpücüğünü Atatürk stadında oynadığı Tokatspor verdi. Bu galibiyeti başka türlü şöyle izah edebiliriz; “Hasta yoğun bakımdan, odaya alındı.”
Sakın hastalık bitti, her şey düzeldi diye düşünmeyin. Giresunspor’u bu konuma getiren sorunların hepsi aynen devam ediyor. Bu takımın iyi bir golcüsü yok. Orta alanda organizasyon yeteneği yüksek, pas becerisi olan bir lideri yok. Savunma kurgusunda uyumlu bir yerleşim yok.

Tüm bunların yanında, geride kalan 6 haftada belirlenmiş ideal bir 11 de yok. Bir hafta önce Gümüşhane maçında görev yapan oyuncuların yarısı bir sonraki hafta Tokat maçında görev almıyor.

Belki de sakatlıklar olmasa, takım yeni bir 11’le kurgulanacak. Denilebilir ki daha sezonun başı… Hayır. Ligde 6 hafta geride kalmışsa bu tablo ligin yaklaşık 5’de birinin sonuçlandığı anlamına gelir.

Ve en baştan itibaren yazdığımız gibi bu Giresunspor kadrosu büyük hedeflere koşacak, önemli sonuçlar kazanacak bir kadro değil. Fark yaratacak oyuncu arıyorsanız, 2-3 tane bile bulamazsınız. Nitekim bu tip oyuncu olarak elde Samed var diye Maltepe ile sezon başında oynanan hazırlık maçı sonrası yazmıştım, sonuçta bu oyuncu Tokat maçında aklını, fırsatçılığını ve becerisini kullandı, skora yansıyan farkı oluşturdu.

Burada rakibin özellikle hücumda ne kadar etkisiz olduğunu, 10 kişi kaldıktan sonra tamamen dağıldığını vurgulamak, geleceği doğru kurgulamak adına önemli bir durum olur. Umarım Ahmet Ertem de skora aldanıp, hataya düşmez. Hoca bu konuda gerçekçi bir yaklaşım ve doğru tespitler yapmazsa, çıkışa geçtiği son iki haftada aldığı galibiyetle belli olan Aydınspor 1923 önünde yeni bir hüsran kaçınılmaz olur.

Peki, 3-0 kazanılan Tokatspor maçında hiç mi olumlu görüntü yoktu? Vardı tabi… Rakip, ofansif etkinlikte bir görüntü vermediği için Giresunspor savunması işini yaparken zorlanmadı. Kaleci Onurcan’a top dahi gelmedi.

Buna karşın, Samed’in iyi gününde olması, Uğur Uğur’un hareketli yer değiştirmeleri, Uğur Aktaş’ın geriden ofansif girişimleri, Çağrı’nın orta alanda kazandığı toplar Giresunspor’un sezon başından bu yana goller dışında (onların çoğunda Tokatspor’un savunma hataları ön plandaydı) ilk kez 3-4 pozisyon bulmasını sağladı. Samed’in direkten dönen topu yanında, iki arka direk ortasında Gazanfer ve UğurUğur’un doğru vuruşu yapmaması aklımızda kalan heyecan anlarıydı.

Sonuç olarak Giresunspor, hasretini çektiği galibiyete hem de farklı skorla ulaştı. Burada şu söylenebilir; “Futboldan çok bize galibiyet ve 3 puan lazımdı.” Bu doğru bir belirleme… Çünkü iyi futbolun karşısına hiçbir yerde 3 puan yazılmıyor. Ancak iyi işler yapmadan da sürdürülebilir bir başarı elde edilmiyor. Tüm buna karşın, Giresunspor’un aldığı galibiyet bir yandan da moral ve özgüven anlamına geliyor. Üç puan dışında en büyük kazancın bu olduğunu düşünüyorum.

Son söz olarak şunu belirteyim; “Bu kadro ile yürünecek yol, ligin üst basamakları değil.” Bu acı gerçeği bilelim ve Giresunspor’u şimdilik böyle kabul edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder