2 Ekim 2014 Perşembe

ARSENAL - GALATASARAY MAÇ ANALİZİ / SELİM PAYALAN


ÇARŞAMBANIN GELİŞİ....


Geçtiğimiz cumartesi akşamı ligde Sivasspor ile karşılaştı Galatasaray. Rakibine ilk dakikalarda 4 net pozisyon vermiş ama Sivasspor bunları cömertçe harcamıştı. Bu gollerin kaçmasının ardından ekrana bir görüntü gelmişti. Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos kaçırılan gol şanslarını niteleyen "4" işareti yapıyordu. Sivasspor maçını kazanmıştı kazanmasına Galatasaray ama çarşamba gününe dair umutlu görüntü çizmemişti.

Prandelli, Arsenal maçına hazırlanış sürecinde Roberto Carlos'un bu şifreli mesajını alabilseydi, belki Galatasaray Londra'da bu derece ağır bir hezimet yaşamayacaktı.
Bu kara çarşamba gecesinin gelişi cumartesi akşamından belli olmuştu aslında.
Sistem takımlar için olmazsa olmazdır. Prandelli sezon öncesi denemediği 3-5-2 sistemini bir anda şampiyonlar ligine günler kala takımına oynatmaya çalıştı. Vasat bir hocanın yapmayacağı bir şekilde  sezon ortası sistemler üzerinde bu kadar oynarsanız takımınızın dengesinin bozulması kaçınılmazdır.
Prandelli'nin oyuncu tercihleri , dersine çalışmamış bir teknik direktör görüntüsü çizdi. Henüz ligde performansını arttıramamış Telles ile Veysel'i bu sistemin en can alıcı bölgeleri olan kanatlara koymak hezimete davetiye çıkarmaktı. Bu yanlış tercihlerle birlikte Arsenal'de Alexis Sanchez ve Oxlade Chamberlain çok rahat hareket alanı buldular.
Semih ve Chedjou alışık olmadıkları bu sistemde Veysel ile Telles'in boşalttıkları kenarları kapatma düşüncesinden arkalarına Welbeck'i kaçırınca farklı skor kaçınılmaz oldu.
Ayrıca Galatasaray'ın en önemli 2 oyuncusu Melo ve Sneijder'in 3-5-2 sisteminde kendi orijinal bölgelerinden bir kademe geride oynatılmaları skandaldı. Oyun kurucu olarak forvet arkası bölgesinde tehlikeler oluşturması beklenen Sneijder ön liberoya, orta sahada rakip atakları ani baskınlarla kesen ve hücumlarda atak koşular yapan Melo ise ön liberodan defansa çekilmişti.
Bugün Arsene Wenger, Mesut Özil'i kendi defansının hemen önüne koysa İngiltere'de  menajerlik lisansı sorgulanır. Prandelli,  Mesut Özil gibi  oyun kurucu, futbol aklı üst seviye olan Sneijder'i ön liberoda kesici olarak oynatarak kariyerine leke sürmüştür. Kendi kariyerine leke sürdüğü gibi Galatasaray'ın avrupa karnesine hiç yakışmayacak bir skor almıştır.

Prandelli yaptıklarıyla İtalya dışında çıktığı ilk macerası olan Galatasaray'da sınıfta kalmıştır. Galatasaray tez elden ilk olarak yeni ve sağlam yönetimini bulmalı ve ardından Prandelli ile yolları ayırmalıdır. Geçip gidecek her hafta Galatasaray'ın hedeflerinden erken kopmasına sebep olur.

SELİM PAYALAN / SPORTÜRK TV 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder