20 Eylül 2012 Perşembe

LEVENTSPOR BU SEZON ÇOK FARKLI: 4 - 0


İstanbul Süper Amatör Lig 2.Grupta erteleme maçında Leventspor ile Şile Yıldız, Spor Akademisi Stadı'nda karşı karşıya geldi. Mücadelenin başından sonuna kadar büyük bir üstünlük sağlayan Kırmızı Siyahlılar karşılaşmayı 4-0 gibi net bir skorla kazanarak, ilk 2 hafta sonrasında liderlik koltuğuna oturdu. 


Maçın hafta içi olması ve bugün Süper Amatör Ligde sadece 2 maç olmasından dolayı dikkatleri de bu maç çekti. TFF İstanbul Futbol İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, müsabakayı Leventspor Başkanı Mehmet Şenozan ile birlikte takip etti. İstanbul Futbol İl Temsilciliği Başkanvekili Ufuk Tatar, İstanbul Futbol İl Temciliği Tertip Komitesi Üyesi Yahya Erdem, hakem hocaları Oğuz Sarvan, Ünsal Çimen, İstanbul Hakem Derneği eski başkanı Ahmet Şahin bir çok süper amatör küme takımının teknik direktörü ve ayrıca Riva'da kampta olan çok sayıda Ulusal Hakem de maçı izleyenler arasındaydı.


Maçı Ulusal Hakemler yönetti
Marmara Üniversitesi Spor Akademisi Stadı'nda saat 16.00'da başlayan mücadeleyi Riva'da kampta olan Ulusal Hakemler yönetti. Bu maçta diğer amatör maçlardan farklı bir prosedür de uygulandı. Süper Amatör Lig maçı 3 Hakem ve 1 Yardımcı Hakem ile idare edildi. Karşılaşmayı Giresun bölgesi Hakemlerinden Halil Sayın, Trabzon bölgesi Hakemi Uğur Baş ve yine Giresun bölgesi Hakemlerinden Orhan Türkoğlu yönetti. Mücadelede 4.Hakem olarak ise İstanbul Bölgesei Ulusal Hakemlerinden Serdar Akkoçoğlu görev aldı.


Karşılaşmaya Leventspor hızlı başladı!
Karşılaşmada ilk şut denemesi Leventspor'dan geldi. 7.dakikada Sağ kanattan İlyas rakibinden sıyrılır sıyrılmaz şutunu attı. Top direğin dibinden sekti ve auta çıktı. 16.dakikada Sol kanattan Muhammet topu önünde bulunan İlyas'a aktardı. İlyas'un ortasında Volkan Yazkan yatarak şutunu attı top auta çıktı. 20.dakikada Şile Yıldızspor'da Uğur'un pasında Ragıp sol kanattan sert bir şut çıkardı. Erdoğan direk dibinden topu çıkarmayı başardı. 34.dakikada Sol kanattan Emin'in pasında Muhammet sıfırdan kaleyi düşündü. Kaleci topu kornere çeldi. Muhammet ve Mesut paslaşarak köşe vuruşunu kullandı. Mesut'un ortasında savunma topu uzaklaştırdı. Ali Cem sağ çaprazdan orta şut karışımı ceza sahasına bir top gönderdi. Erhan topu kucağından düşürdü. Volkan Yazkan'ın şutunda mücadele aut atışıyla yeniden başladı.


Leventspor ilk yarının sonlarına doğru coştu!
Karşılaşmada 44.dakika oynanırken sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Mesut arka direğe güzel bir orta yaptı. Kendini o bölgede unutturan İlyas kafa ile topu ağlara gönderdi. 45+2.dakikada Mesut rakip alana uzun bir top attu. Volkan Yazkan kafa ile topu indirdi. Volkan Bayram ve Muhammet, savunmayı dengesiz yakaladı. Volkan Bayram'ın alda at dercesine pasında Muhammet topu filelere bırakmakta zorlanmadı:2-0. İlk yarı Kırmızı Siyahlıların 2 farklı üstünlüğü ile noktalandı.


 47.dakikada Volkan Yazkan kafa ile topu sol kanata indirdi. İlyas uzak köşeye sert ve düzgün bir vuruş yaparak kendisinin 2.takımının 3.golünü kaydetti:3-0. 55.dakikada Şile Yıldız atağında ceza sahası içerisinde Kadir'in topu elle aldığına hükmeden maçın Hakemi 2.sarı karttan kırmızı kartını göstererek oyuncuyu ihraç etti. 62.dakikada Ümit'in sol kanattan hareketlenen arkadaşı Mesut'a pasında Mesut topu kontrol etti ve kaleye sert bir şut gönderdi. Savunmaya da çarpan top üst ağlarda kaldı. 68.dakikada Kontra atakta İlyas, Volkan Yazkan paslaşmasında İlyas'ın ortasında Ümit'in yakın mesafeden şutu auta gitti.


75.dakikada maçta 4.gol geldi. Az önce golü kaçıran Ümit bu kez fileleri buldu. Volkan Yazkan'ın hazırlayıp, İlyas'ın sol kanattan servisinde Ümit şutunu attı. Kaleci Erhan'ın müdahalesi yeterli olmayınca top 4.kez Şile Yıldız ağları ile buluştu. 80.dakikada ani gelişen Leventspor atağında savunma eksik yakalandı. 3'e 1 giden Beşiktaş temsilcisinde Ali Cem topu kalecinin üzerinden aşırtmak istedi fakat top Erhan'da kaldı. 86.dakikada Ramazan'ın ileriye doğru uzun pasında Ümit topu indirdi. Ceza sahası üzerinden İlyas topu sol kanata Volkan Yazkan'a aktardı. Sol ayağıyla sert şutunu kaleci Erhan kornere çelmeyi başardı. Mücadeleye eklenen 3 dakikalık uzatma bölümünde başka gol çıkmayınca, Leventspor sayısız gol fırsatından yararlanamasa da, müsabakayı zorlanmadan 4-0 kazandı.


STAT: Spor Akademisi
HAKEMLER: Halil Sayın(Giresun), Uğur Baş(Trabzon), Orhan Türkoğlu(Giresun) - Serdar Akkoçoğlu(İstanbul)
LEVENTSPOR: Erdoğan, Mustafa(Dk.76 Taha), Emin(Dk.69 Yakup), Talip, Ramazan, Volkan Bayram(Dk.46 Ümit), İlyas, Ali Cem, Volkan Yazkan, Mesut, Muhammet
ŞİLE YILDIZSPOR: Erhan, Mustafa, Emre, Kadir, Ahmet, Uğur, Serkan(Dk.46 Gökay)(Dk.72 Ferdi), Furkan, Selahattin(Dk.63 Ercan), Gökhan, Ragıp
GOLLER: Dk.44,47 İlyas, Dk.45+2 Muhammed, Dk.75 Ümit
SARI KARTLAR: Dk.42 Kadir, Dk.55 Mustafa, Dk.90+3 Ahmet
KIRMIZI KART: Dk.53 Kadir

KAYNAK: LEVENTSPOR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder