20 Eylül 2012 Perşembe

BEYLERBEYİ - EDİRNE GENÇLİK MAÇININ HİKAYESİ (VİDEO)


Türkiye Kupası 1. Kademe mücadelesi Beylerbeyi 75 yıl stadında Beylerbeyispor – Edirne Spor Gençlik takımları arasında oynandı. Son derece heyecan dolu bir o kadar hakem hatalarının ön plana çıktığı karşılaşmada 120 dakikanın sonunda tablo şöyle oluştu. 4 kırmızı kart 1 penaltı ve Edirne temsilcisinden Hasan sakat sakat oynamak zorunda kaldı. Mücadele sonunda 2-0 yenik durumdan 4-2 skora ulaşan Beylerbeyispor bir üst kademeye yükseldi. 


Karşılaşmanın gollerini Edirne spor Gençlik adına 5 dakikada frikikden
Muhammet, 30 dakikada Penaltıdan Mehmet, kaydederken, Beylerbeyi adına 53’ ve 100’ dakikalarda Anıl, 90+2 dakikada Recep, 107’ dakikada İsmet Hakkı skoru belirleyen golü kaydetti.
Müsabakanın Hakemi ince ince kıyımlar yaptı. 3 kırmızı kartı Edirne temsilcisine göstererek adeta İstanbul temsilcisinin önünü açtı.
Beylerbeyi çok genç bir kadro ile sahada yerini aldı. Genç oyuncular heyecanı sonucunda bir anda 2-0 geriye düştü. Yedek Kulübesinde maçı toparlayacak sahada oyuncuları dahi yoktu onları ancak hakem kurtarabildi.


Henüz daha 5 dakikada öne geçen Edirnespor Gençlik 29 dakikada durumu 2-0 yaptı. Ancak 30 dakikadan sonra sahneye hakem hataları çıktı.
Bu dakikada kıdemsiz yardımcı hakem Bahadır Yıldırım ( Kocaeli) 2 tane yanlış ofsayt bayrağı çekti. Bu kararların o kadar etkisinde kalmıştı ki hakemle taç atışı kararlarında 2 defa ters bayrak kaldırdı. Orta hakem Deniz Kükrek ( Kocaeli) düdüğünü çalarak oyuncuları ikna etti.


İkinci yarı ev sahibi takım Beylerbeyispor biraz oynama hissi ile sahada yerini alınca 53 dakikada Beylerbeyispor’dan Mehmet Uçar ile golü buldu.
63’ dakikada Edirne spor dan Musa Doğan, hakem kararına göre bariz gol şansını engellemekten oyundan atıldı. Oysaki yanında 2 tane Edirne spor’lu defans oyuncusu Abdullah ve Serdar vardı. Serdar, Musa ile yan yanaydılar.
Tabi ki bu dakikadan sonra beylerbeyi baskısını arttırdı ama aradıkları gol bir türlü gelmedi.
90+3 dakikaları gösterdiğinde Beylerbeyisporda Recep sahneye çıktı adeta takımını ipten aldı attığı son dakika golüyle maçı uzatmalara taşımasında rol oynadı. Karşılaşmanın son saniyelerinde Edirne spordan Turgut Gönültaş, oyundan atıldı. Karşılaşma atılan son saniye golüyle normal süresi 2-2 biten maçı uzatmalara götürdü.

UZATMAYA GÖTÜREN GOL


İyice moral bozukluğu yaşayan ve sahada 9 kişi kalan Edirne temsilcisi kalesinde yaşadığı üst üste tehlikelerden biri 100 dakikada Anıl Gir Beylerbeyini rahatlatan takımının üçüncü kendisinin ilk golünü kaydetti.
3-2 skor tabelada görününce Edirne spor oyuncuları sahada gezmeye başladı. 107’ dakikada Beylerbeyi spordan İsmet Hakkı, takımını 4-2 öne geçirdi ve tam oyun bitti artık herkes sahada vakit geçiriyor derken 112. Dakikada Edirne spordan Alper Erkoç ta ikinci sarıdan kırmızı kart ile oyundan atıldı. Ve müsabaka Beylerbeyispor’un 4-2 üstünlüğü ile sona erdi.

Müsabakanın hakem triosu karşılaşma boyunca verdiği ve vermediği kararlar sonucunda karşılaşmanın futbol yönünden çok uygulamış oldukları kararların çıkmasında büyük rol oynadılar ve maça damgasını vurdu.


2. Kırmızı kartta hakemin üstüne bağırdığı için ikinci sarıdan oyundan ihraç edildi.  Daha bölgesel ligi başlamadan Edirne spordan 3 oyuncu cezalı duruma düşmüş oldu beylerbeyinden ise 1 futbolcu gereksiz yere ceza aldı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder