26 Kasım 2012 Pazartesi

ALİBEYKÖYSPOR SELİMİYE'YE DUR DEDİ : 1 - 0


Alibeyköyspor Süper Amatör Lig 3. Grupta 13. hafta maçında Alibeyköy Stadında namağlup lider Selimiye'yi konuk etti.
Maçın başından sonuna kadar üstün oynayan Alibeyköyspor Sinan Koç'un golü ile karşılaşmayı 1-0 kazanarak namağlup lider Selimiye'ye ilk mağlubiyetini tattırdı.

Maça hızlı başlayan Alibeyköyspor 3. dakikada Ozan Yörükcü ve 6. dakikada Samed Ali Uğur ile rakip kalede tehlike oluşturdu.

Dakikalar 10'u gösterirken sağ kanattan gelişen Alibeyköyspor atağında Özgür Dişli rakip kaleye yüklenip Arif Karahan'ı çalımlayarak topu Burak Kırıkçı'ya aktardı. Burak Kırıkçı karşısındaki Ahmet Keleş'e bir çalım attı ve harika bir orta yaptı. Selimiye kalecisi Göktuğ Yapıcı topa dokunamayınca arka direğe gelen topa adeta uçarak gelen Sinan Koç kafa ile vurdu ve kendisi de topla birlikte ağlarla buluştu ve Alibeyköysporu 1-0 öne geçiren golü attı.

Golden sonra da oyunda üstünlüğü elinden bırakmayan Alibeyköyspor Selimiye'nin gol sonrası vereceği reaksiyona karşılık kontrollü oyun yerine yine hücümü düşünerek Selimiye'nin baskı kurmasını engelledi.

Maça çok iyi konsantre olduğu gözlenen Alibeyköyspor Kaleci Cemil Yücedağ'dan başlayarak defansta Yavuz Kavunç, Bülent Aygündüz, Gökhan Demir, Özgür Dişli, orta sahada Olcay Doğu, Burak Kırıkçı, Ferhat Aşık, Sinan Koç ve forvette Ozan Yörükcü ve Samed Ali Uğur tam anlamıyla harika bir maç çıkarttılar. Oyuna sonradan dahil olan Metin Şirin, Çağlar Öztürk ve Tugay Banicar'da Alibeyköyspora dinamizm getirerek maçtan galip ayrılamıza katkıda bulundular.

Alibeyköysporun büyük taraftarı da bu maçta takımının yanında olarak maçın kazanılmasına büyük destek oldular. 20. dakikada Kaptan Rıfat Can Şen'in geliştirdiği atakta Kaan Çamkır topla buluştu, şutunu çekti top büyük bir farkla auta çıktı.

Selimiye takımının yediği golden sonra demoralize olduğu gözlendi. Selçuk Yılmaz ve Rıfat Can Şen'in organize etmeye çalıştığı ataklar orta sahada Ferhat Aşık ve Burak Kırıkçı'nın üstün performansına takılarak çok kez başlamadan bitti.

Dakikalar 44'ü gösterirken Selimiye sağ kanattan atak geliştirdi. Günay Baran Zirek ortasını yaptı, top Kaan Çamkır ile birlikte yükselen Yavuz Kavunç'un eline çarpınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

Topun başına Kaptan Rıfat Can Şen geçti. Penaltı atışını kullanan Rıfat Can Şen topu kalecinin soluna doğru gönderdi. Top direkten geri geldi ve defansta Bülent Aygündüz topu uzaklaştırdı. Böylelikle devreye eşitlikle girme şansını kaybeden Selimiye'de moraller iyice bozuldu ve devre 1-0 Alibeyköysporun üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci devreyede istekli başlayan Alibeyköyspor, Selimiye orta sahasına pas yapma imkanı tanımadı. Özellikle Ferhat Aşık ve Burak Kırıkçı'nın üstün performanslarına Olcay Doğu'nun da eşlik etmesi kanatlardan Özgür Dişli ve Gökhan Demir'in orta sahaya desteği ile Alibeyköyspor oldukça rahat bir maç çıkarttı.

Maçın son anlarında skoru korumak için biraz daha defansif oynayan Alibeyköyspor kalesinde neredeyse tahlike görmedi.

Organize olamayan Selimiye takımı uzaktan şişirme toplarla etkili olmak istedi. Bu şişirme topları stoperler Yavuz Kavunç ve Bülent Aygündüz başarılı bir şekilde karşılayarak Selimiye'nin tehlikeli olmasına müsade etmediler.

İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca maçı Alibeyköyspor 1-0 kazanarak puanını 22'ye yükseltti ve 4. lükteki yerini korudu. Selimiye ise 31 puanda kalmasına rağmen liderliğini sürdürdü.

Alibeyköyspor haftaya sahasında İstanbul Gümüşhanespor'u ağırlayacak. Selimiye ise Zara Ekinli deplasmanına çıkacak.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Alibeyköyspor Teknik Direktör Metin Aydemir "Bu maç bazı insanlara bir mesaj vermemiz anlamında çok önemliydi. Alibeyköyspor'un yerinin burası olmadığını zaten söylemiştik. Bizi küçümseyenlere iyi bir ders verdiğimizi düşünüyorum. Ligin devre arasına geldik. Önümüzde 12 maç daha var. Selimiye'yi yendiğimiz için mutluyuz ancak önemli olan ligin sonunda ilk iki takım arasına girip Klasman Grubuna katılmak. Futbolcu kardeşlerime can-ı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Onlar gerçekten iyi birer futbolcu olmalarının yanında iyide birer insanlar. Hafta boyunca Selimiye maçını analiz edip birlikte müzakerelerde bulunduk ve şimdiye kadar yenilmemiş bir takımı büyük taraftarımızın da desteği ile yenmeyi başardık. Bundan sonra puan kaybetmeden bütün maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Taraftarlarımız bizi yalnız bırakmasın" dedi.

KAYNAK:www.alibeykoyspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder