8 Kasım 2012 Perşembe

HALİDE EDİP ADIVAR'IN MUSTAFA SARIGÜL'E SAHA İSYANI


Halide Edip Adıvar Kulübü Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yıkıp yeniden yapılacağı sözü verdiği tesislerinin hala yapılmamış olması nedeniyle antrenmanlarını yapacak saha bulma konusunda sıkıntı yaşıyor.
Her akşam antrenman yapmak için Yıldıztabya stadına gitmek zorunda kalan kulüp başta Mustafa Sarıgül olmak üzere yetkililerden bir an önce sahalarının tamamlanarak kullanıma açılmasını talep ediyor. Bu amaçla aşağıdaki yazıyı gönderen sayın Erdinç Emik'in düşüncelerini sizinle paylaşıyoruz.

NEREDEN NEREYE GELDİK
20 Temmuz 2011 günü coşkuyla bu tesisin temeli atıldı. Mustafa Sarıgül en kısa zamanda bu tesisin Türk Futbolu’na yıldız sporcular kazandıracağını söyleyerek düğmeye basmıştı.

ŞİMDİ KİMSE KULLANAMIYOR
 Şimdi toprak saha olarak gençlere hizmet veren ve binlerce gencimize ev sahipliği yapan bu tesis hizmet veremiyor.  Temel atılmasının ardından heyecan ve çoşkunun yerini , şimdi üzüntü ve merak aldı. Ne okulun sporcuları ne de semtin spor kulüpleri buraya gelebiliyor.

GEÇMİŞTE DAHA İYİYDİK
 Şişli geçmiş dönemlerde Türk Futboluna değerli sporcuları kazandıran ilçelerimizden biriydi. Birinci Türkiye Liği’nde oynayan Feriköy Spor, 2’nci Ligde oynamış olan Nişantaşı Spor ve Taksim Spor vardı. Bunun yanında Şişli’yi Türkiye 3’ncü liglerinde temsil etme başarısı gösteren Ayazağa Spor ile Mecidiyeköy Spor kulüpleri neden bu başarılarını devam ettiremiyorlar?
Geçmişten bu güne ne değişti? Bu başarısızlıklar neden?

ŞİŞLİ’NİN POTANSİYELİ VAR
Şişlinin sporcu potansiyeli ve bilgisi bu liglerde oynamaya yeterlidir. Eksik olan bir şey varsa bu da tesislerin yetersizliğinden, ilgisizlikten ve samimiyetsizlikten gelmektedir. Eğer Şişlimizde yeterli tesis olsa gençlerimiz spora daha yatkın olarak yeteneklerini çok üst liglerde göstereceklerdir. Madem ki her tesis bir fabrika olabiliyorsa bu fabrikaların dumanı tütmelidir.

                                                               18 TEMMUZ 2011 
                                   SAHA YENİDEN YAPILMAK ÜZERE YIKILIYOR

GELELİM EN ACI TABLOYA
 Bu fabrikanın temelleri atılırken yapılan proje ile sonrasında uygulama çok değişti. O zamanlar ortada bir engelde yoktu. Gerçi şimdilerde iyiki engeller çıkmış diyoruz. Yoksa orası da her zamanki gibi yine birilerine peşkeş çekilmiş olacaktı. Birilerine yap işlet modeli ile birilerinin ticarethanesi yapılacaktı. Başkanın ilçedeki spor kulüplerine ticaret yapıyorlar dediği gibi.

                                                                8 KASIM 2012 
ARKADA BELEDİYE BİNASI YÜKSELİRKEN TESİSİN SADECE TEMELİ ATILMIŞ 

İlahi adalet öyle bir tecelli etti ki; Şişli Belediyesini inşaat halindeki binası da o akibetten nasibini aldı.
Gerçi allem edip kallem edip belediye binası kurtarılır ama o sporcu gençlerin ve Şişli’nin spor kulüpleri yine kaderlerine terk edilecek.
Dursun Çaltı’nın dediği gibi Türkiye’nin en sevilen başkanı bence de olamaz.
Eğer Şişli’den adaylığını koyarsa ki bence koyacak. İşte o zaman benim ne kadar haklı olduğumu başkan da ona gaz verenler de görecek.
Bütün bu olanlardan sonra başkan rahat uyuyabiliyor mu?
Uyuyorsa da geceleri rüya görüp görmediğini çok merak ediyorum.
Ben başkanı yıllardır tanırım.
Verebileceği cevabı tahmin edebiliyorum.
Ama başkanda biliyor ki hayat boş konuşmalardan değil tekerrürden ibarettir. Dalan örneğinde olduğu gibi
 Siyasetçiler daha iyi konuşabilmek için aynaya bakarak çalışırlarmış. Bir de geçmişe bakmalarını tavsiye ederim

2 yorum:

  1. Çok yerinde bir yazı olmuş yüreğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Erdinç Emik'i tebrik ediyorum çok yerinde bir eleştiri yapıp ve güzel bir yazı çıkarmış yüreğine sağlık..

    YanıtlaSil