15 Şubat 2013 Cuma

LEVENTSPORDAN TFF'YE TRANSFER TEPKİSİ

İstanbul Süper Amatör Ligde ikinci ara transfer süresinin, iddiası devam eden takımlar ve bu takımlarda oynayan futbolcular açısından önemi sürerken, Leventspor Basın Sözcüsü Amaç Şenozan bu konu hakkında bir açıklama yaptı.
Amaç Şenozan, özellikle ikincilik iddiası süren Levent, CFS Bağcılarspor ve üçüncülükleri garanti olan Selvispor, Beşyüzevler, Pendikgücü ve Kartal Belediyespor takımlarıyla aynı kanaatte olduklarını belirterek şu ifadelere yer verdi:
Transfer 1 hafta uzatılmalı
“Kulübümüzde forma giymekte olan bazı futbolcu kardeşlerime, İstanbul Süper Amatör Ligde Play-Off oynaması kesinleşmiş takımlardan ve İstanbul içi ve dışı BAL takımlarından onlarca teklif gelmektedir. Takımımızın hâlihazırda matematiksel olarak devam eden ikincilik iddiası ve olası üçüncülere baraj maçı oynatılacak olması ihtimalinden dolayı hiç bir futbolcu kardeşimizle yollarımızı ayırmayacağız. Bu kulübümüzü de futbolcu kardeşlerimizi de mağdur eden kararın tek sorumlusu transfer süresini uzatmayanlardır. Kulübümüzde olduğu gibi, Beşyüzevler, Selvispor, Pendikgücü, Kartal Belediyespor ve CFS Bağcılar takımları da bazı genç oyuncularının haricinde diğer futbolcularını bırakmamışlardır. Halbuki, aklı selim davranıp, transfer süresini 15 Şubat’tan 21 Şubat’a yani sadece 6 gün öteleyebilseler bu tarz bir kaos ortamı yaratılmayacak, iddiası biten bu 6 takım bedelli veya bedelsiz olarak futbolcularına izin verecek ve oyuncu kardeşlerimin en az 2 ay daha aktif olmaları sağlanabilecekti.

Belirsiz süreç futbolculara olumsuz yansıyor
Israrla devam eden ara transfer süresinin uzatılmayacağı söylemlerinden dolayı Leventspor şu aşamada 1 oyuncusunu dahi serbest bırakmayacaktır. Bazı Kulüplerin de durum netleşinceye kadar bizim gibi düşüneceğini tahmin ediyorum. Hata tabi ki bu kulüplerin değil, transfer süresini ligin bitmesine ayarlamayanlarındır. Beşyüzevler, Selvi, Kartal Belediyespor ve Pendikgücü; bu 4 takımın üçüncülüğü garanti olup CFS Bağcılar ve Levent takımlarının ikincilik iddiası devam etmektedir. Hâlihazırda görüyoruz ki, 1.Grupta mücadele eden Avcılar Belediyespor takımı dahi üçüncülük şansının devam ettiği için oyuncularını en tabi hakkını kullanarak bırakmamaktadır. Bu aynı doğru mantıkta giden 6 takım, üçüncü takımlara baraj maçı şansı verilmesi için ve transfer süresinin 21’ine ötelenmesi için gerekli girişimlerde bulunmuş ve sonucu beklenmektedir.

3’ncüler baraj maçı oynamalı
İstanbul Futbol İl Temsilciliğini, transfer süresinin 6 gün ötelenip Şubat ayının 20’sinde bitmesi için ve üçüncülere bir baraj maçı hakkı verilip önceki sezonlarda olduğu gibi en mantıklı takım sayısı olan 15 takımlı bir Play-Off sistemi oluşturulması için, bulunduğu yanlıştan dönmeye ve en doğru kararı vermeye davet ediyoruz. Umuyoruz ki gençlerin futbol oynaması için yaş kontenjanı gibi bir uygulamayı ön plana çıkaran Federasyon, bu 6 takım ve üçüncülük için bastıran Avcılar Belediyespor haricinde, küme düşmesi henüz kesinleşmemiş ve doğal olarak oyuncularını bırakmayan Ömerli Köyü, Zeytinburnu Yıldız, Kartaltepe, Rumelikavağı, Şile Yıldız, Gülsuyu, İstanbul Gümüşhane, İstanbul Sinop, Zeytinburnu, Anadolu Hisarı, Şişli Sanayi, İMES İstanbul Kastamonu takımlarını ve futbolcularının hakkını hukukunu gözetmeyi asli görevi olarak addettiğini unutmaz.

Futbol oynama özgürlüğü ellerinden alınmasın
Sonuç olarak, seneledir “biz bir aileyiz’” sloganıyla yola çıktıysak bu 6 takım ve Avcılar Belediyespor ile birlikte küme düşme riski devam eden 12 takım ve futbolcularının futbol oynama özgürlüğünün ellerinden alınmamalarını ivedilikle yürürlüğe koymanızı bekliyoruz. Çok net gözüken mevzu, spora lütfen ama lütfen siyaset karıştırılmaması neticesinde Play-Off grubunun 12 takıma ilave olarak baraj maçından gelecek 3 takımla, önceki sezonlarda olduğu gibi 15 takımla yapılması ve bugün 17.00 itibarıyla sona erecek ikinci ara transfer döneminin 21 Şubat saat 17’ye ötelenmesidir. Sadece 6 gün ötelenecek bu karar inanın bu 19 takımdaki futbolcu kardeşlerimin iki ay daha aktif futbol oynamalarına yarayacaktır. Lütfen bu baraj maçı oynatmama yanlışınızdan ve transfer süresinin yanlış ve talihsiz bir tarihte bitirilmesi zaruretinden dönünüz. İnanınız ki kazanan amatör futbol olacaktır.”
KAYNAK: LEVENTSPOR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder