29 Haziran 2014 Pazar

SELİM PAYALAN YAZDI - BREZİLYA - ŞİLİ MAÇ YORUMU


BREZİLYA ATEŞLE OYNUYOR

Luiz Felipe Scolari bu dünya kupasında Brezilya'nın hücum gücü olarak sadece Neymar'ı düşünmüş. Bütün takım koşacak sadece Neymar üzerinden gol pozisyonları oluşturulacak ve goller gelecek. Dünya kupalarında Brezilya'nın daha önce gol bölgesinde, hiç bu kadar az yıldızla mücadele ettiğini görmedim.
Scoları bu dünya kupasında Kaka, Lucas Moura, Ronaldinho gibi isimleri tercih etmedi. Bu isimler en azından Brezilya'nın yedek kulübesinde oturabilir ve skor üretmede zorluk yaşanılan maçlarda ortaya çıkabilirlerdi. Grup maçlarında Meksika ve dün oynanan Şili maçındaki gibi...

Brezilya'nın Şili karşısında orta üçlüsüne bakıyorsunuz. Solda Hulk, forvet arkası serbest adam Neymar ve sağ çizgide Oscar. Bu 3 oyuncuda şampiyonlar liginde kendi takımlarında bu pozisyonlarda oynamadılar. Neymar Barcelona'da kanatlarda, Hulk forvette, Oscar ise Chealsea'de forvet arkasında. Ve bu pozisyonlarda başarılı oyunda çıkarıyorlardı.

Ama Scolari'nin anlamsız Fred ısrarı dolayısıyla Hulk forvette yer alamadığından Brezilya orta sahası kısır bir dizilişe bürünüyor. Çoğu yıldızın kadroya alınmamasının üzerine bir de bu tip yerleşim planlaması da yanlış olunca Brezilya dünya kupaları tarihinde belki de ilk defa pozisyon üretme noktasında zayıf kaldı. 

Tabiki Şili'nin kısa elemanlarıyla sahanın her alanında müthiş pres koyması da Brezilya'nın pozisyonlara girmesini engelledi. Alexis Sanchez'e yardım edebilecek 2-3 isim daha orta sahadan ataklara yardım edebilse belki de o direkten dönen top şansızlığını yaşamadan, Şili bugün çeyrek finali kutluyor olacaktı.

Brezilya bu turu geçti ama çeyrek finalde karşısında Şili'nin üzerinde bir takım performansıyla karşılaşacak. Kolombiya, James Rodriguez ve Cuadrado gibi etkili adamları ve defansta Yepes-Zapata ikilisi, defansın kanatlarında Zuniga ve Armero gibi oyuncular bulunduran, komple bir takım. Belkide bu maç kupanın büyük süprizine sahne olacak. Brezilya'nın bu maça kadar Scolari ile iyi bir 11 planlaması yapması gerekiyor. Yoksa ev sahibi oldukları bu kupaya hüsranla veda ederler.

Selim PAYALAN / SPORTÜRK TV

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder