8 Temmuz 2012 Pazar

AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK TALİMATLAR BELİRLENDİ

Futbol Federasyonu yeni sezonda Amatör Liglerde uygulanacak talimat ve transfer yönetmeliğini açıkladı. 
AKTARMA ÜCRETİ YİNE 750 TL
Futbol Federasyonu 2012-13 sezonu için amatör liglerde uygulanacak talimatları belirledi. Yeni sezonda amatörlerin merakla beklediği aktarma ücretlerine zam olmadı. Geçen yıl olduğu gibi bu sezonda da amatör kulüpler 1995 ve daha yukarı doğumlu oyuncuların transferlerinde aktarma ücreti olarak 750 TL ödeyecekler. Bu ücretin 550 TL`si Futbol Federasyonu, 200 TL`si de ASKF hebasına yatırılacak.

BAL`DA DA ÜCRET AYNI KALDI
Yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig`de büyük yaş grubu oyuncuların aktarma bedellerine de zam yapılmadı. Geçen yıl Bölgesel Amatör Lig`deki takımlar aktarma ücretine toplam 950 TL ödüyordu. Yeni sezonda da bu rakam değişmedi. Takımlar 750 TL Futbol Federasyonu`na, 200 TL`de ASKF hebasına yatıracaklar. Uzun bir aradan sonra ilk kez transfer ücretlerine zam yapılmaması kulüpleri memnun etti.

YAŞ KONTENJANI DEVAM EDİYOR
Futbol Federasyonu yeni sezonda amatör kümelerdeki yaş kontenjanı uygulamasını da devam ettiriyor. Buna göre 1984 doğumlu oyuncular yaş sınırlamasına giriyor. Takımlar 1984 ve daha yakarı doğumlu diledikleri kadar futbolcuya lisans çıkartabilecek ancak sadece dördünü 18 kişilik esame listesine yazabilecek ve aynı anda oynatabilecek. Esame listesine kontenjandan fazla isim yazan takımlar hükmen mağlup ilan edilecek.

KAYNAK: bizimkocaeli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder