22 Kasım 2012 Perşembe

ŞİLE YILDIZ LİDERİ SALLADI AMA YIKAMADI


Şile Yıldız bu hafta süper amatör ligde grupta lider Ataşehir Çamoluk takımı ile deplasmanda oynadığı maçı 1-0 kaybetti..

Maç yorumundan önce her zaman yaptığım gibi bir önemli nüansı burada yazmak istiyorum.. Şile Yıldız takımı 2 sezon şampiyonluklar yaşatarak Şile yöresinde ve amatör liglerde artık popüler takı...m oldu ve ismini herkese duyurdu..
Bu sene Süper amatörede yeni yönetim ve yeni yapılanma ile sezona başladı.. Fakat takımımız 11 haftasını oynadığımız maçlara MASÖR’süz çıktı..
Bu hafta oynadığımız Ataşehir maçında ise bizi derinden üzen olay birkaç oyuncumuz maç içinde ciddi sakatlıklar geçirdi vede hakem kenara masör gelsin işareti yaptığında oyuncularımıza müdahele edecek kimsenin olmaması ile rakip Ataşehir takımının masörü kaç kez oyuncularımıza müdahele etti.. Bu takıma başkan Hasan Çiftçi beyin yıllardır maddi manevi çok şeyler verdiğini biliyoruz. Hala her şeyi başkandan bekliyoruz..
Şile Yıldız yönetim kurulunda çok değerli saygın isimler işadamlarımız mevcut.. Nerdeyse yönetim kurulunun bir çoğuda maçtaydı onlarda bu manzarayı gördüler.. Artık bu üzücü duruma bir son verelim lütfen..!!
Özkan’ın sakatlığından dolayı hala oynamadığını biliyoruz Allah korusun başka oyuncularımızında uzun sürecek sakatlıklar yaşamadan yönetim kurulundaki arkadaşların bu işi çözmesini acil bekliyoruz..
Ben bu konuyu defalarca gündeme getirdim fakat bir sonucun hala alınamaması ise tek kelimeyle skandal..!!
Burdan bu hafta maçı seyreden değerli yönetim kurulu arkadaşlarımızın isimlerinide yazıyorum.. Mustafa KÖSE, Mehmet ÖZDİL, Veysel YILDIZ , Ali AKIN, İbrahim AVCI lütfen bu hafta Şile’de oynayacağımız maça Şile Yıldız takımı MASÖR’le saha çıksın, lütfen bu işi Başkana aksettirmedende çözebilirsiniz bekliyoruz..!!
Geçen hafta beş gol ve iyi futbolla galip gelen Şile Yıldız, en azından bu hafta Liderden puan alır iddasıyla oynadığı maçı çok iyi oynamasına rağmen şassızlığına ve beceriksizliğine yenik düşerek kaybetti..
Geçen haftanın farklı galip takımından defansın göbeğini değiştirerek oynatan Recep hoca burada yaptığı tercihlerle hiçte iyi yapmadığını ve takımın dengesini bozduğunu gördük..
Maçın başından itibaren müthiş bir kondüsyonla saldıran ve peşpeşe pozisyonlar bulan Şile Yıldız hiç pozisyon yokken gereksiz bir top kaybından defansında uyuması ile golü kalesinde görerek lidere boyun eğdi..
Ataşehir takımı ligde lider ama Şile Yıldız karşısında aciz durumlara düştü, maçın skoru tartışmasız 1-5 Şile Yıldız lehine falan olması gerekirdi..
İlk yarı mükemmel bir baskı kuran Şile Yıldız geriden çıkarken ceza sahası yakınlarında gereksiz bir topu rakibe hediye etmesiyle iki Şile Yıldız stoperinin arasına atılan topu alan rakip oyuncu kalecininde çıkmasıyla rahatça golü yaptı.
Adeta rakibe ikram edilen bu gol Şile yıldız takımını bozmadı aksine dahada hırslandırdı oyunun büyük bölümünde topa hakim olan taraf Şile Yıldız takımıydı..
Orta sahamızdaki adamlar topları olumlu olarak kullanamayınca ilerdeki oyunculara yeterince paslar gitmedi buda rakibin işini kolaylaştırdı..
Şile Yıldız takımı eski hoca Metin Kılıç’ın bu takıma sezon başı idmanlarında yüklediği kondüsyonu oyuncular sahada gösteriyor vede rakiplerini kondüsyonu ile eziyor fakat top kullanmada aynı beceriyi gösteremeyince maalesef maçlar kaybediyoruz..
İlk yarıda Gökay’ın yakaladığı 3 tane net gollük pası kaleci ile karşı karşıya kalmasına rağmen atamayınca birde buna Mustafa Balı’ın 2 mt.d en topu boş kaleya atamaması takımları adına şanssızlık ve beceriksizlikti..
İkinci yarı aynı yüksek tempoda ve maçı kazanma azmi ile oynayan Şile Yıldız müthiş bir baskı ile rakibi adeta sahasına hapsetti fakat bu yarıdada kaçırılan goller saç baş yoldurdu..
Ataşehir Çamoluk takımı lider fakat ben lider bir takıma bu denli oyunun boşluklarına sığınan vede en ufak bir faulde yerde yatan süreye oynayan bir futbol anlayışını yakıştıramadım.
Maçın berbat hakemide buna çanak tutunca zaman zaman maçın bazı bölümünde gerginlikler oldu.
Son zamanlarda Süper lig dahil bütün takımlar bu zamandan çalma yerde uzun süreli gereksiz yatma taktiğini çok iyi uyguluyorlar.. Bir takım galip olabilir ama maçın henüz yarısında galibiz diye zamandan çalma girişimleri futbola gölge düşürüyor ve seyir zevkini çirkinleştiriyor..
Bu rakipten korma çekinme oluyor ve attıkları tek gole güvenip maçı kazanma mantalitesi her zaman yarar sağlamayabilir, öyle bir zamanda gol yersinizki bu size beklide şampiyonluğunuza malolabilir..
Şile Yıldız takımını bu ligde yenecek bir takım ben göremiyorum, yenilgilerimizde sürekli olarak rakibe ikrame dilen toplardan gereksiz hatalardan kaybettiğimiz maçların sayısını unuttum..
Takımda bir özgüven eksikliği mevcut.. Takımın fikstürdeki durumu ile kaybetme piskozu oyuncuları çok etkiliyor ve yenilen golden sonra panik bir an önce gol atalım diye şuursuz baskılı ve dengesiz oyun başlıyor..
Şile Yıldız takımında oyunu forse edecek topu alıp takımı sürükleyecek lider özellikli bir oyuncu yok.. Takım böyle bir oyuncunun eksikliğini hep hissediyor.. Orta sahada oynayan oyuncularımızın hepsi sadece topu karşılamak ve ileri atmak rakibin oyunun bozmak mantalitesindeler.. Oynadığımız tüm maçlarda bugüne kadar düzenli olarak kısa pas verkaç veya duvar pası yapıp rakip kaleye gidebilecek yetenekte ne bir oyun anlayışı nede bir futbol seyrettik..
Kazandığımız maçlarda bile kondüsyon üstünlüğü ile rakibe baskı uygulayıp hataya zorlayıp goller atarak maçlar kazandık..
Ataşehir takımı nasıl lider olmuş? diye düşünüyordum hep, daha önce hiç seyretmemiştim.. Bu maçta oynadıkları futbolu görünce nasıl basit akıllı oynadıkları futbolla maç kazandıklarını gördüm..
Geriden orta sahalarına tek top oynayıp orta saha adamları hemen seri üçgenler kuruyor, futbol tabirinde TIK TIK oynamak dediğimiz olayı yapıyorlar.. Pası veren oyuncu olduğu yerde kalmıyor hemen pozisyon alıp tekrardan pas alıyor vede sanki rakibi yürüyerek akarte ediyorlar, hiç koşmadan rakibi olduğu yere çakarak akıllı kısa paslar verkaçlar duvar pasları ile rahatça gole gidiyorlar..
Bu maçın koşu mesafeleri falan tutulsaydı en az 4-5 km. Şile Yıldız’ın daha fazla koştuğu rahatça görülebilirdi..
Recep hoca benim yorumumda bu maçı rakibe hediye etti..
Bir kere geçen haftanın kazanan kadrosunda hemde defansın göbeğinde yaptığı değişikliklerle hem defansın dengesini bozdu hemde iki stoper Ercan ve Enes birbirleriyle hiç anlaşamadı, zaten goldede rakip oyuncu araya atılan topta iki stoperin arasından rahatça golü yaptı..
Recep hoca takımına sürekli pas idmanları yaptırması gerek, eğer futbolcularınıza kısa pas ve topu atan adamın hemen tekrardan pas almaya hızlı gitmesini öğretemezseniz maç kazanmanız şansa ve tasadüflere kalır..
Oyunun büyük bölümünde rakip kaleye gücümüzle yaklaşıyoruz orda kilitlenip kalıyoruz ne araya koşu yapan adamımız var nede orda duvar pası kısa pasla süratle kaleye gidebilen oyun sistemimiz..
Takımda topa çok sert vuran bir sürü adamımız varken kaleye bir tane şut atan oyuncu görmedik..
Maçta takımın en iyi oyuncuları kaleci İzzet ve sol bek Serkan’dı.
Kaleci İzzet kötü bir gol yemesine rağmen birkaç kritik kurtarış yaparak iyiler arasındaydı.. Sol bek Serkan soldan yaptığı ortalar ve bindirmelerle iyi günündeydi fakat genede Serkan çok daha iyi olması gerek..
Recep hoca geçen hafta olağan üstü fizik gücü ve sert futboluyla rakibi yıldıran Ahmet Muhsin’i en geride oynatıp Ercan’ı stpoere çekip Enes gibi topa hakim iyi pas yapabilen futbolu oyun kurmayı iyi bilen bir adamıda orta sahada oynatsa beklide takıma çok daha fazla katkı sağlayabilirdi..
Ercan iyi stoper tecrübeli vede çok hırslı, fakat o kadar sinirliki bu takımı olmumsuz etkiliyor .. Ercan belki haklı kazanma azmi maksimum düzeyde ama sakin olabilirsen maç kazabilirsin..
Zaten rakip galip istedikleride sizi sinirlendirip oyundan düşürmek bunun içinde oyunun boşluklarını iyi kullandılar, gereksiz zaman geçirmek taktikleri en ufak faullerde yerde yatmalar falan Şile Yıldız’ı psikolojik olarak sinirlendirdi ve oyundan düşürdüler, takımda bir lide r oyuncu olmadığından rakibin oyununa geldik..
Recep hocanın elinde Ahmet gibi hem geride sağlam tecrübeli fizik gücü üst düzey topa sert oynayan rakibi yıldıran ve geçen senenin şampiyon takımında oynadığımız sistem ile geriden kontra uzun top atıp santraforlara attırdığımız gollerle şampiyon olan takımın oynadığı futbol gibi Ahmet bu işi çok iyi yapabilen adam.. Böyle bir adamı kenarda tutmak takım adına handikaptı kaldıki geçen hafta Ahmet takımın en iyisiydi..
Recep hocanın elinde orta sahada oyunu hızlı kurabilecek adamı yok. Oynayan oyuncularınhepsi kaliteli fizik olarak iyi vede adam kovalayıp rakibin oyunu bozan adamlar, bunların yanına topa hükmeden oyun kuracak kısa verkaçlar ve duvar pasları yapacak şut atabilecek bir Enes Albayrak çok yararlı olurdu kanısındayım.
Bence Enes’in yeri hiçbir zaman stoper değil tam bir orta saha adamı Enes, hem iyi top yapabilen oyun kurucu özellikleri olan adam, geride adam kovalayacak top kesecek oyuncu değil Enes..
Şile Yıldız süper amatörde tek maç oynayamayan Özkan’ı çok arıyor onun boşluğunu hala hiçbir oyuncu dolduramadı, gerçi oyanayan oyuncularında farklı özellikleri var hepside iyi kaliteli oyuncular ama Özkan gibi farklı özellikleri olan bir adamı sürekli arıyor takım..
Şile Yıldız bu ligde en azından ilk ikide olmalıydı, bu çocukların hepsi süper yetenekli fakat oyun şablonumuz çok farklı bir türlü oyun şekli oturtamadık takıma..
En büyük eksikliğimiz topu aldığımızda bir kaç oyuncu geçmek değil hemen yanımızdaki oyuncuyla kısa pas yapıp vede hemen pozisyon alabilmek yani topu tekrar almaya gitmek ..Bunun yanında tabiki boşa kaçan açık adamlarımız santraforlar olabilirse onlarada hızlı şekilde top atmak gerek..
Bu basit olayı mantaliteyi takıma yerleştirebilsek ligin ikinci yarısında her takıma 3-4 atmamız içten bile değil, en büyük eksikliğimiz olarak bunu görüyorum tabiki birde uzaktan şut atmak şart..
Şile Yıldız kötü oynamadı kendisine gerekli olan bir golü bulabilseydi rakip çözülecek beklide fark gelecekti ama yukarıda anlattığımız gibi takımda lider bir oyuncunun olmaması hem panik yarattı hemde zaman azalınca şuursuzca yaptığımız ataklarda gol gelmedi..
Ben takımımıza güveniyorum bu takım bu ligi yukarılarda bitirecek güce oyuncu kalitesine yönetime ve taraftara sahip yapacak güçleride var.. Recep hoca birkaç küçük detayı iyi etüd ederse ( oyuncu tercihleri ve takımın pas organizasyonu ) bu takımı yazdığım gibi bu ligde hiçbir takım yenemez..
Bu hafta Cumartesi günü Şile’de saat 12.30 dak maça herkesi bekliyoruz, göreceksiniz bu çocuklar Şilede rakibe fark atarak kazanaklardır..
Bu arada 1 amatör ligde şampiyonluğa oynayan Şile’nin öteki güzide takımı Şilespor’da bizden sonra lider Adalar ile bir nevi liderlik maçı oynayacak o maçıda inşallah izleyip Şilespor’un farklı galip geleceğini umut ediyoruz vede güveniyoruz başarılar diliyoruz ..
Şile’nin her iki takımınada başarılar.. Şansınız ve golleriniz bol olsun ..

YAZAN:HASAN BAĞLAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder