8 Ekim 2013 Salı

İSTANBUL 1. AMATÖR LİGLERE 1 HAFTA ARA VERİLİYOR


İstanbul 1.Amatör Liglerine bu hafta ara veriliyor. Sebebi ise toplamda 192 hakemin, İstanbul İl Hakem Kurulu’na mazeret bildirmesi ve maçlara çıkacak hakem sayısının yetersiz olması.
İstanbul’da 12-13 Ekim 2013 tarihlerini kapsayan günlerde sadece Profesyonel ve BAL ve diğerleri, Süper Amatör Lig, U17 ve U15 maçları oynanacak. Ancak, Kurban Bayramı nedeniyle birçok Hakemin İstanbul İl Hakem Kurulu’na mazeret bildirmesi sebebiyle 1.Amatör Lig kategorisindeki maçlar, gelecek hafta oynatılacak. Takip eden maçlar ise hafta arasına verilecek.
Bu çocukların çoğu Üniversite öğrencisi, ailelerini görmeye hakları var” Konu hakkında görüşlerini aldığımız İl Hakem Kurulundan bir Üye yaptığı açıklamada: “ İstanbul'daki maç sayısı herkesin malumu. Neredeyse Türkiye’deki toplam maçların sayısından bile fazla sayıda amatör maç oynatılıyor. Bizler, Kurul olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya her zaman gayret ediyoruz. Ancak, İstanbul'daki Hakemlerin 350-400 civarı ülkemizin çeşitli illerinden Yüksek öğrenim sebebiyle ilimize gelen ve öğrenimlerinin yanı sıra Hakemlik yapan kardeşlerimizden oluşuyor. Bu hafta sonu için Avrupa Yakasından 132, Anadolu Yakasından ise 60 civarı mazeret geldi. Bu çocukların da Bayram’da ailelerini görmeye hakları var. TFF İstanbul İl Başkanlığı ile çeşitli alternatifleri değerlendirdik ve ortak alınan karar gereği bu hafta İstanbul 1.Amatör Ligde maç oynatılmaması kararı çıktı. Kulüplerimizin bizleri anlayışla karşılayacağını umuyor ve herkesin Kurban Bayramını kutluyoruz” dedi.

BİNALİ KARTAL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder