9 Temmuz 2014 Çarşamba

SELİM PAYALAN - BREZİLYA - ALMANYA MAÇ YORUMU


Brezilya tüm kupalarda herkesin sempatisini kazanmış bir takımdı. Her bölgede top tekniği yüksek, kıvrak,futbol izlemeyi keyifli hale getiren oyuncular vardı.

Yalnız dünya kupası aday kadroları açıklandığında Scolari'nin Neymar haricinde başka bir yıldızı takımda düşünmediğini gördük.

Gökkuşağı gibiydi Brezilya, renk renk güzellikler barındıran bir futbol ekolü... 
Ancak bu dünya kupasında kül rengi bir takım izlettirdi bize Scolari.

Tatsız, tuzsuz, keyifsiz bir Brezilya. Brezilya deyince akla gelen, hücumda zenginlik gitti sadece uzun toplara ve duran toplara sığınan Brezilya geldi bu dünya kupasında.

Şüphesiz Almanya hezimeti Scolari'nin üzerine yıkılacak. Çünkü dünya kupasında Neymar'ın ardına,onun açığını kapatacak yıldızları kadroya çağırmadı.  
Şili maçı sonrası Brezilya ateşle oynuyor diye yorumlarda bulunduk ve cezayı Almanya kesti. Ev sahibine adeta facia yaşattı.

Almanların disiplinine hayran olmamak elde değil. Skor ne olursa olsun asla saldırmaktan, hücum yapmaktan geri durmadılar. 

Brezilya'nın yıllardır yaptığı akıl dolu pasları, hücum zenginliklerini "Panzerler" seyrettirdi.  
Gary Lineker'in "top döner dolaşır sonunda Almanlar kazanır" sözünün üzerinde bir Alman hakimiyeti izledik. Futbol topu dün Almanların ayağında daha bir güzeldi.

Lahm'ın ön liberoda oynatılış yanlışında dönülmesi Alman orta sahasının özellikle Kroos liderliğinde daha güçlenmesini sağladı.

Müller'in her an "savunmada nerede gedik" var diye ceza sahası bölgesinde yaptığı keşif koşuları da skorda farkı getirdi. Farklı galibiyete rağmen kaleci Neuer'de klasını gösterdi. Onu unutmamak lazım çünkü gerçekten çok üst düzey kaleci. 
Finalde moral motivasyonları üst düzeyde olacak. Kadro yapısına, teknik direktörlerine baktığımızda 8 yılın istikrarı en büyük avantajı Almanya'nın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder