24 Ekim 2012 Çarşamba

TÜFAD'DAN KAMUOYUNA NİHAT DOĞAN AÇIKLAMASI

Geçen hafta Büyükderespor'un başında ilk maçına çıkması ile gündeme oturan Nihat Doğan'ın antrenör olup olmadığı konusunda yapılan yorumlara karşılık Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nden (TÜFAD) açıklama geldi.

Açıklama şöyle:

Son günlerde ulusal ve spor basınında Sarıyer Büyükdere spor kulübü yöneticisi olarak sahaya çıkan Nihat DOĞAN’ın antrenörlük yaptığı ve takımı yönettiği haberleri yer almaktadır. Söz konusu durum ile ilgili Türkiye futbol Antrenörleri Derneğinin de görevini yapmadığı belirtilmektedir.

Ancak Türkiye Futbol Federasyonunun “Amatör kulüpler en az bir teknik sorumlu ile anlaşmak zorundadır.” Amir hükmüne rağmen, Büyükdere spor kulübünün Teknik sorumlu sözleşmesi için Derneğimize herhangi bir müraacatı bulunmamaktadır.

Ayrıca Spor kulüplerinin Futbol talimatlarına uygun hareket edip etmediklerinin kontrol görevi tamamen Futbol İl Temsilciliğine verilmiştir. Söz konusu bu görevin nasıl ve kim tarafından yapılacağı da talimatlarda açıkça belirtilmiştir. 2012-2013 Sezonu Amatör Liglerde Uygulanacak Esaslar kitapçığı AMATÖR TAKIMLARDA ZORUNLU TEKNİK KADROLAR VE VİZE –REFERANS BEDELLERİ maddesine göre;

“Futbol Federasyonu Teknik Adamların Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatı’nın 13/(7). Maddesi amatör ligler için aşağıdaki şekilde uygulanır.

Amatör kulüpler en az bir teknik sorumlu ile anlaşmak zorundadır. Müsabaka hakemi ve saha komiseri teknik kişinin sahada olup olmadığını raporlarına yazar. Futbol İl Temsilcisi teknik kişilerin sahada olup olmadıklarının kontrolu için hakem ve saha komiseri raporlarından konuyu titizlikle takip eder. Bu zorunluluğu yerine getirmeyen kulüpler hakkında Futbol İl Temsilciliklerince Futbol Müsabaka ve Futbol Disiplin Talimatı hükümleri uygulanır.

Uygulama şu şekildedir:

Amatör takımlar müsabakalar başladıktan sonra iki haftalık süre içinde Teknik sorumlu görevlendirmezler ise İl Temsilcileri bu kulüpleri tespit ederek kulüplere ihtar yazısı gönderirler. Kulüpler ihtar yazısının tebliğinden itibaren iki (2) haftalık süre içerisinde teknik sorumlu görevlendirmezler ise kulübe bu sürenin sona ermesinden sonraki ilk müsabakada hükmen mağlubiyet cezası verilecektir. Bir (1) haftalık süre içerisinde kulüp yine teknik sorumlu görevlendirmez ise bu sürenin sona ermesinden sonraki ilk müsabakada hükmen mağlubiyet kararı verilerek bu takım veya takımlar ligden ihraç edilecektir.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İstanbul şubesi olarak yasal bir uyarı görevimiz bulunmamasına rağmen, talimatlara göre herhangi bir teknik sorumlu ile anlaşma yapmayan kulüpler hakkında ilgililer şifai olarak bilgilendirilmiştir.

Kamuoyuna önemle duyurulur…

TÜFAD İSTANBUL ŞUBESİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder