25 Eylül 2013 Çarşamba

ZORLU MAÇI TOPÇULARSPOR KAZANDI : 1 - 2

Topçularspor ligin 2. haftasında deplasmanda karşılaştığı Cevizlispor müsabakasında 3 puanı alarak 2 de 2 yaptı.

Topçularspor 22.09.2013 Pazar günü Beyoğlu Sütlüce Sahasında karşılaştığı Cevizlispor ile zorlu bir mücadelenin ardından 3 puan alan taraf olmayı başardı.
Topçularspor maça Önder, Oğuz, Anıl, Alkan, Okan Köse, Salih, Cüneyt, Mehmet Süslü, Gürkan, Okan Koca ve Şakir 11 ile başladı. Maçın ilk dakikalarında topa sahip olan Topçularspor maçın 6. dakikasında Salih'in 25 metre mesafeden vurduğu sert şutu üst direkten oyun alanına dönerken maçın ilk tehlikeli pozisyonunu rakip kalede yarattı. Ardından maçın 20. dakikasında Cevizlispor'un Topçularspor savunması arkasına attığı ara pası ile buluşan 10 numaralı oyuncu Ali Evran'ın karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Önder Oktugan yaptığı kurtarış ile gole izin vermedi. Bu dakikadan sonra rakip sahada gözüken  Topçularspor pozisyon bulmakta güçlük çekti. Rakip sahada etkili olamasa da oyunun kontrolünü genelde elinde tutan mavi beyazlı ekip soyunma odasına 0-0'lık eşitlik ile girdi.
Maçın 2. yarısına Gürkan - Ferhat değişikliği ile başlayan  Topçularspor 2. yarının başında oldukça istekli ve arzulu bir tempo ortaya koyarken 48 ile 52. dakika arasında üst üste kullandığı köşe vuruşların 3.sünde Cüneyt'in arka direğe ortaladığı top ile buluşan takım kaptanı Salih'in vurduğu kafa vuruşu ile deplasmanda ilk golü atan taraf olmayı başardı.  Golden sonra iyi bir oyun ile baskısını arttıran Topçularspor Ferhat'ın 60 metre attığı uzun pas ile buluşan golcü oyuncu Şakir Çataklı kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden düzgün bir vuruş ile topu rakip filelere göndererek skoru 2-0'a getirdi. Bu dakikadan sonra vitesi düşürerek skoru 2-0 da tutmaya çalışan  Topçularspor 68.dakikada Okan Köse'nin yaptığı faul sonra 2. sarı kartın kırmızı karta dönüşmesi ile kalan dakikalarda 10 kişi mücadele etmek zorunda kaldı. Dakikalar 75'i gösterirken Cevizlisporun sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza alanında yaşanan bir karambol sonucu maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Cevizlispor kaptanı Selim kullandığı penaltı atışı sonucu skoru 2-1'e getirdi. Geride kalan son 15 dakikada Topçularspor 10 kişi kalmasına rağmen rakibe başka pozisyon vermeyince dakikalar 90+4'ü gösterirken hakemin çaldığı son düdük ile zorlu geçen mücadelenin ardından 2-1 galip gelerek ayrılmayı başardı.

KAYNAK: TOPÇULARSPOR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder