17 Şubat 2014 Pazartesi

İFASPOR FERİKÖY'E LİDERLİK FIRSATI VERMEDİ : 2 - 1


Süper Amatör Ligi Klasman grubu dördüncü maçında rakibi Feriköy ile Namık Sevik Stadında karşı karşıya gelen şahinler rakibini 2-1 mağlup ederek 3 puanın sahibi olarak klasman grubunda 3 puanın sahibi olurken namağlup ünvanını korudu.

İFA Spor’un 3 haftalık seyirci yasağının son bulması ile tribünlerde yerini alan binlerce İFA Spor taraftarı takımlarını yalnız bırakmayarak amatör futbolun en iyisi olduğunu bir kez daha gösterdi.

Feriköy Spor’un başlangıç vuruşu ile başlayan maç ilk 25 dakika orta saha mücadelesi ile devam ederken Karşılaşmanın 32.dakikasında kendi topuna hareketlenen Muhammet Ali Atam, defans ile kaleci anlaşmazlığında topu Tuncay’ın üzerinden aşırttı, kaleye giden topu Sait uzaklaştırdı ve mutlak bir golü önledi.

Etkili ataklarını sürdürmeye devam eden İFA Spor 40.Dk’da Simay’ın kontrol ederek M.Ali Şahintekin’e buluşturdu bu topu iyi değerlendiren şahintekin kaleyi cepheden gören açıdan çektiği sert şut ile takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.İlk yarı 1-0 İFA Spor’un üstünlüğü ile tamamlanırken ilk yarının son dakikalarında kafa topuna çıkarak sakatlanan Simay Emlek ve boyun kısmından rahatsızlanan M.Ali Atam ikinci yarı oyuna devam edemedi.

İFA Spor ikinci yarı ilk yarıdaki futbolunun üzerine daha iyi bir başlangıç yaparak sahadaki gücünü tekrar hissettirdi. İFA Spor taraftarları ile bir bütün olarak sahaya çıkan şahinler ikinci yarının başlangıcı ile etkili ataklarını sürdürmeye devam etti.Maçta 55.dakikada ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Mahmut Özyılmaz şık bir çalım sonrasında mükemmel plase vuruşu topu Feriköy ağlarına göndermeyi başardı. İFA Spor taraftarları gelen golün ardından uzun süre sevinç yaşadı.

İFA Spor’un üstünlüğü ile devam eden maçta dakika 87’yi gösterirken ceza sahasında topla buluşan Cihan’ın şutunda dönen topu tamamlayan Hüseyin Feriköy Spor’un ilk gölünü atarak farkı 1’e düşürdü. Maçın ilerleyen bölümlerinde gol sesi çıkmayınca İFA Spor sahadan 2-1 galip ayrılarak  3 puanın sahibi oldu.

Yoğun güvenlik önleminin alındığı maçta İFA Spor taraftarları ve Feriköy taraftarları birbirlerini alkışlayarak ve karşılıklı dostluk sloganları atarak görülmeye değer dostluk örneği sergiledi. Maçın bitişi ardından her iki takımın taraftarları rakip takımın oyuncularını çağırarak alkışlar eşliğinde tebrik etmeyi unutmadı.

İFA Spor Kulübü Başkanı Mehti Şeren maç sonrasında Feriköy oyuncularına ve taraftarlarına teşekkür ederek bu sezon fair-play örneklerinin en iyisini sergileyen ve mağlup olduğu takımı çağırıp alkışlayarak gönderen Feriköy’ün fair-play ödülüne laik görülmesi gerektiğini vurguladı. Her iki takım taraftarlarının önde gelen isimleri birbirleri ile takım atkılarını değişerek dostluk pozu vermeyi unutmadı.

Haber – Foto : Muhammet Ali Baydemir
Kaynak : www.ifaspor.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder